Kisalföld logö

2018. 02. 17. szombat - Donát -5°C | 4°C Még több cikk.

Aranypáva-díj az aranyos citerásoknak

Rangos szakmai elismerést kapott a hét éve működő szili Linkószer citerazenekar. Arany minősítéssel és Aranypáva-díjjal tüntették ki az együttest.
Arany minősítést szerzett a szili Linkószer citerazenekar a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége (KÓTA) Országos Népzenei Minősítő Gáláján. Ezenkívül a csoport kiérdemelte a rangos Aranypáva-díjat is. A zenekar 2005-ben alakult, jelenleg tizenöten muzsikálnak együtt.
Az együttest a Linkószer Citerazenekar Egyesület tartja fent. Elnökük, Perlaki György elmondta: hét éve három alapító taggal indultak, az egyesületet 2007-ben hozták létre. Elsősorban rábaközi népdalokat adnak elő, de repertoárjukban hazánk szinte valamennyi tájegységének dalai megtalálhatók. Számos fellépést tudhatnak már maguk mögött. Zenélnek a térség ünnepségein, fesztiváljain, de szerepeltek már az Őrségben és Budapesten, a budai várban is.

A szili Linkószer citerazenekar a Rábaköz daloshagyományait élteti és ápolja.
A szili Linkószer citerazenekar a Rábaköz daloshagyományait élteti és ápolja.

– Elsődleges célunk és feladatunk, hogy a Rábaköz daloshagyományait ápoljuk, és továbbadjuk – fogalmazott Perlaki György. – Igyekszünk mindig tanulni, fejlődni, ezért szakemberek közreműködésével és segítségével alakítjuk műsorunkat. Művészeti vezetőnk Kajos László.
Az egyesület elnöke hozzátette még: a zenekar legnagyobb támogatója a szili önkormányzat. Működésüket a községi segítség mellett a fellépések bevételéből, az adó felajánlható egy százalékából, illetve különböző adományokból biztosítják.

Perlaki György megjegyezte: legifjabb tagjuk általános iskolai harmadik osztályos, a legidősebb pedig 92 esztendős.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Térfigyelők önerőből Enesén

A közbiztonság javítása érdekében térfigyelő kamerarendszer kiépítését határozta el a helyi… Tovább olvasom