Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Aranykeresztes tűzoltóparancsnok

Csorna - Nemzeti ünnepünkön kitüntették Rácz Imre alezredest, csornai tűzoltóparancsnokot. A Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt kitüntetést vehette át. „Ugyan az én nevemre szól, mégis az egész parancsnokság munkáját díjazták" – jegyezte meg Rácz Imre.
A Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt kitüntetést vehette át nemzeti ünnepünk alkalmából Rácz Imre csornai tűzoltóparancsnok. Rácz Imre mezőgazdászból lett tűzoltó 1991-ben.

A kapuvári parancsnokságon kezdett mint beosztott, vonuló tűzoltó. 1993-ban Csornára került, az akkor alakuló parancsnokság tűzoltási, műszaki mentési osztályvezetője, parancsnokhelyettes lett. 2005. március elseje óta irányítja a parancsnokság munkáját.

Annak idején két hónapom volt, hogy az osztályt létrehozzam- mondta Rácz Imre tűzoltóparancsnok.

Rácz Imre az arany érdemkereszt kitüntetést vehette át az önkormányzati minisztertől.
Rácz Imre az arany érdemkereszt kitüntetést vehette át az önkormányzati minisztertől.

Tapasztalat, gyakorlat nélkül, vonuló tűzoltóként. A parancsnokság létszáma akkoriban 37 volt és a feltételek meg sem közelítették a mostani lehetőségeket – mondta Rácz Imre a Kisalföldnek. – Fokozatosan léptünk előre, folyamatosan fejlesztettünk és elértük azt a szintet, ami egy városi parancsnokságtól elvárható.

Rácz Imre hozzátette: a csornai tűzoltóságon most 58-an dolgoznak. A tervek között említette a laktanya korszerűsítését, a technikai eszközök fejlesztését. Nagy hangsúlyt fektetnek az állomány új tagjainak képzésére.

Rácz alezredes a kérdésre, hogy mit jelent számára a kitüntetés, kifejtette: az elismerés ugyan a parancsnok nevére szól, de mégis az egész testület érdeme. „Az állományülésen is elmondtam, hogy a kitüntetéssel az egész parancsnokság munkáját megköszönték. Én pedig a továbbiakban igyekszem rászolgálni a bizalomra" – jegyezte meg a parancsnok.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kapuvár: ünnepei csak jó emberi közösségeknek vannak

Kapuvár - A rábaközi városban több koszorút is helyeztek a márciusi ifjak és a szabadságharc… Tovább olvasom