Kisalföld logö

2017. 06. 29. csütörtök - Péter, Pál 21°C | 31°C Még több cikk.

Arany minősítés Las Vegasból

A kapuvári Diamant stúdió táncos fiataljai arany minősítést kaptak a Las Vegas-i világbajnokságon.
Két kapuvári kislány a tavasszal Linzben rendezett Európa-bajnokságon szerzett jogot az amerikai világbajnokságon való indulásra. Ahogy azt lapunkban már megírtuk (Kisalföld, július 26.), Németh-Csóka Leona és Kovács-Galavics Dominika két hetet töltött Las Vegasban, és a múlt hét végén érkeztek haza Kapuvárra.

Dicsőséget szereztek

A fiatal táncosok a világ másik felén is dicsőséget szereztek szülővárosuknak, hiszen arany minősítésekkel tértek haza. A különdíjakkal is jutalmazott kapuvári versenyzők több száz korosztályukbeli táncossal mérték össze tudásukat.

Fárasztó program

A lányok véleménye szerint jól szervezett versenyen vettek részt, elég sűrű programjuk volt és nagyon elfáradtak az első négy napban. Kevés európaival találkoztak Las Vegasban, a magyarokat azonban külön is megemlítették. A fárasztó versenyek után néhány napot utazgattak a környéken, megnézték a Colorado folyót, a Halál völgyét és természetesen nem hagyhatták ki Los Angelest és Hollywoodot sem. A kislányokat szüleik kísérték az úton.

Új műsor a balettel

Boros Tünde, a Diamant vezetője hangsúlyozta: a két kapuvári táncosnak ez az eredmény eddigi pályája koronájaként is felfogható. Klubjuk is megszerzett szinte minden elismerést, amit ebben a művészeti ágban el lehetett érni: országos, Európa- és világbajnoki címeket.
Boros Tündétől azt is megtudtuk, ősszel új programmal állnak a közönség elé, melynek szervezésében a Győri Balett táncosai is részt vállaltak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Altatógépre gyűjt pénzt a kórház

Meghibásodott a csornai Margit Kórház életmentő altatógépe. Egy új berendezés ára viszont 15 millió forint, amit önerőből nem tudnak előteremteni. A kórház és az önkormányzat most a helyiek segítségét kéri, levélben. – Három hete indítottuk el a gyűjtést az új altatógépre, most személyesebb formában keressük meg a csornaiakat – tájékoztatta a Kisalföldet az igazgató főorvos. Tovább olvasom