Kisalföld logö

2017. 08. 19. szombat - Huba 19°C | 31°C Még több cikk.

Árad a Rába: hidat és utat zártak le Rábaközben

A Bodonhely és Kisbabot közötti hidat három napig lezárták. Szany és a megyehatár között nem lehet közlekedni.

Szanynál útlezárás

A Rába magas vízállása miatt pénteken 18 órától lezárták a 84123-as jelű alsóbbrendű út mintegy 300 méteres szakaszát Szany és a veszprémi megyehatár között.A Magyar Közútkezelő Nonprofit arra kéri a járművezetőket, hogy közlekedjenek óvatosan a következő napokban is, ugyanis a magas vízállás miatt könnyen kialakulhatnak újabb vízátfolyásos szakaszok megyénkben.

Bodonhely és Kisbabot között nem lehet közlekedni a hídon

Pénteken délután három órától a 8511-es számú út 20 kilométerszelvényénél, előreláthatóan három napig lezárták a hidat Bodonhely és Kisbabot között.

Mivel mindkét település másik útirányból is megközelíthető, a hídlezárás nem okoz fennakadásokat a közlekedésben - közölte a Magyar Közútkezelő Nonprofit Zrt.


Korábban írtuk:

- A Rába újabb áradása miatt a folyó több Győr-Moson-Sopron megyei szakaszán első fokú árvízvédelmi készültség lépett életbe - tájékoztatott az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság vezetője péntek délután.

Németh József jelezte: a megyében reggel hat órától Rábacsécsény, Árpás, Répceszemere, Gyirmót, Koroncó, Mérges, Kisbabot, Mórichida térségében lépett életbe első fokú árvízvédelmi készültség.

Hozzátette: jelenleg Árpásnál árad a folyó, ott az éjszakai órákra várják a tetőzést. Délelőtt 369 centiméteres volt a vízállás, a legmagasabb szintet 370-390 centiméter közé várják. A tetőzés után minden szakaszon lassú apadás várható - tette hozzá.

Az igazgató tájékoztatása szerint a Rába, a Répce és a Marcal vízgyűjtő területén az elmúlt 24 órában nem esett, és a következő tíz napban sem várható jelentősebb mennyiségű csapadék.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több mint ötmillió forintból kerülnek föld alá a vezetékek

Tovább olvasom