Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

Apróddá ütötték Andrist

Borapród lett a bősárkányi Szabó Andris. A lillafüredi István Nádor Borlovagrend nagymestere avatta fel a hétvégén.

A lillafüredi István Nádor Borlovagrend apródjává ütötték a hétvégén Miskolcon a bősárkányi Szabó Andrist. A kisfiúnak „esküdnie" is kellett, hogy jó hírét viszi a tájnak, s szereti és becsüli a jó borokat.

– Finom borokat kell innom, ha majd nagy leszek – foglalta össze feladatát röviden Andris.

– Egy pohárkával azért már az ünnepségen is koccintottunk. Ezenkívül a lovagrend által szervezett rendezvényeken is fellépek.

Andris szerint azért kapta a megtisztelő címet, mert szépen énekel és hallották a tévében. Az apródi diplomát Czupper András, az István nádor rend elnök-nagymestere adta át és a miskolci „méteres borbottal" apróddá is ütötte Andrist. A fiú ezzel várományosa lett a lovagi címnek is. Ajándékba még a rend szalagját kapta, apródi ruhája ugyanis most készül. A miskolci ünnepségen Szabó Andris találkozott Farkas Bertalannal, Benke Lászlóval, Koncz Gáborral és régi ismerősével, Benkő Lászlóval is. A kitüntetést Máté Péter-dalokkal köszönte meg.
A bősárkányi kisfiú most győri, „omegás" koncertjére készül, illetve környékbeli falunapokra kapott meghívást. Nemrégiben egy kisebb baleset is történt vele, leesett a mérleghintáról. Száját ütötte meg, de szerencsére az ijedség nagyobb volt, mint a baleset.

Cs. Kovács Attila

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Százötven Pénzes együtt

A családtagok elmondása szerint, bár csak az első unokatestvérig írták össze a rokonságot, így is mintegy százötvenen gyűltek össze az egyedi sportpályán. Volt, aki most látta először rokonait. Tovább olvasom