Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Áprilistól ismét késztermékgyártás

Kapuvár - Háromszázötvenmilliós beruházással késztermékgyártó üzemet hoz létre a Kapuvári Hús Zrt. A tulajdonosi szerkezet átalakítása után jövőre a dolgozói létszámot is bővíti a patinás üzem, melynek tulajdonosa a hétvégi munkásgyűlésen kijelentette: biztatónak látja a cég jövő évi kilátásait.
Hagyományos év végi munkásgyűlését tartotta a hét végén a Kapuvári Hús Zrt. A cég tulajdonosa elmondta, háromszázötvenmillió forintos beruházással késztermékgyártó üzemet létesít a patinás kapuvári gyár, melynek következményeként vélhetően harminc-ötven dolgozóval bővíti létszámát is az üzem.

Román Gyula a dolgozók előtt elmondott beszédében kiemelte, nehéz évet zártak, ám ez mellett kétszázhetvenezer sertést vágott a gyár, melyből tizennégymilliárd forintos árbevételre tett szert. A cég tulajdonosa azonban hangsúlyozta, hiába a munkatársak áldozatos munkája, a külső körülmények hatása miatt a részvénytársaság még mindig veszteségesen működik.

Késztermékgyártó üzemet létesít a patinás kapuvári gyár.
Késztermékgyártó üzemet létesít a patinás kapuvári gyár.


– A rossz hír mellett hozzá kell tenni, hogy a tavalyi veszteségét felére csökkentette a cég az idén – mondta Román Gyula. Úgy véli, ez biztató jel a következő évet tekintve. Mint mondta, a válság ellenére a kapuvári húsgyár átvészelheti a jövő évi gazdasági visszaesést, melynek pénzügyi alapjai már most is biztosítottak a Hanság főváro-
sában.

Az idei évről szólva még hozzátette, 2008-ban volt néhány gyenge és több nagyon rossz hónapja az üzemnek, ám például októberben némi nyereség is képződött a részvénytársaság gazdálkodásában. A cég a veszteségeit tőkeemeléssel ellensúlyozza, ebben az évben ötszázmillió forintos tőkeinjekció érkezett Kapuvárra. Változott a tulajdonosi szerkezet is, a Debrecen Hús Zrt.-ből kilépett a kapuvári cég, melynek tulajdonosa jelenleg Román Gyula.

Ötven fővel is bővülhet a cég dolgozóinak létszáma.
Ötven fővel is bővülhet a cég dolgozóinak létszáma.


A Kapuvári Hús Zrt. tulajdonosa jövő évi terveiben büszkén jelentette ki, többéves huzavona után áprilistól ismét Kapuváron gyártják a nagy múltú bacont. Más késztermékkel is a piacra lépnek a rábaköziek, melyek gyártására új üzemet létesítenek. A háromszázötvenmillió forintos beruházás ötven százalékát pályázati forrásokból fedezik.
Bedecs Pál termelési igazgató lapunknak örömmel újságolta, a gyár jelenlegi háromszázhatvan fős dolgozói létszáma a késztermékgyártás elindulását követően harminc–ötven fővel bővülhet. Azt azonban hozzátette, a gyár napjainkban is szakemberhiánnyal küzd. Mint mondta, már ösztöndíjrendszerrel is próbálják a kapuvári hentesképzést beindítani.Olvasóink írták

 • 5. matriné 2008. december 26. 09:15
  „Vajon nem itt rakták le a Rábapordányi disznókat? Vajon mi lett a sorsuk? Erről miért hallgat a sajtó és a rendőrség?”
 • 4. kisföld 2008. december 24. 17:21
  „Világválság, bizonytalan jövő!
  Kapuvári Hús Zrt fejlesz!
  Ez sem jó, talán a vasszobor! ( fideszmű a jövő)
  Az emberek vajon levonják a következtetést? ( választáskor)
  Városunkba jön a sok pénz de a fideszt csak a huszitás motiválja?
  Kóczán úr még mindig a dolgok elé megy de odaér? Megépült az általa reklámozott lakópark ? Röhej és kiáll az emberek elé! Én nem hiszem, hogy városunk kulturális szinvonala Kóczán úr színvonala alatt lenne!!! Arra nagyon kíváncsi lennék mit ért Kóczán úr a boldogabb kapuvári élet alatt?”
 • 3. Fedayn 2008. december 24. 12:56
  „Hát mi lenne,ha a vezetők nem tennének zsebre semmi munkával sok pénzeket?”
 • 2. matriné 2008. december 23. 18:48
  „Vajon most is tömött táskákkal mennek ki a portán az állatorvosok?”
 • 1. jani1961 2008. december 23. 11:17
  „1,Lenne normális alap anyag, ha nem veszik el a gazdák kedvét a termeléstől.Nem kellene be hozni a sok bizonytalan származású állatot,vagy hústerméket.
  2, Szakmunkás is lenne ha rendesen fizetnének.A fiatal szakmunkások inkább kimennek nyugatra a jobb megélhetés reményébe.Az itthon maradottak meg néznek olyan munka helyet ahol jobb anyagi feltételeket találnak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Haltelepítés: száz mázsa ponty új helyen

Szigetköz - Száz mázsa pontyot telepített csütörtökön a dunai ágrendszerbe, a Rábcába és a… Tovább olvasom