Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

Áprilisban befejeződik a beruházás

Várhatóan április végére fejeződnek be a Felnőttkorú Fogyatékosok otthonának bővítésének munkálatai.
Tavaly 355 millió forint összköltséggel jelentős beruházás kezdődött Pásztoriban a megyei fenntartású Felnőttkorú Fogyatékosok Otthonában, melynek során ötven férőhelyes épülettel bővítik az intézményt.

Határidő-változás

A munkálatok jelenleg is tartanak, bár eredetileg az elmúlt év végére tervezték az építkezés befejezését. Időközben szükségessé vált a kivitelezési határidő módosítása.
Mint megtudtuk, a késedelmet az okozta, hogy építkezés közben az egyik tervezett épületszárny helyén az előzetesen kalkulált szennyvíztározó mellett jelentős kiterjedésű, földfelszín alatti szennyvízszikkasztó rendszert tárt fel a kivitelező, amelyből nagy mennyiségű, mintegy 700 köbméter szennyvíziszapot és szennyezett talajt kellett kitermelni és elszállítani.

Alapozásmódosítás

Ezt követően új talajmechanikai szakvélemény készült és a megváltozott talajfizikai jellemzők miatt vált elkerülhetetlenné az érintett épületszárny alapozásának módosítása, valamint a szennyvíztároló áttervezése.
Az új szennyvíztárolót – a magas talajvízszint miatt – az eredetileg tervezettől eltérő technológiával készítették el. Ezért a munkálatok befejezésének határideje április végére módosult.

Kevesebben a várólistán

Orbán Ferencné igazgató szerint mind a lakók, mind a dolgozók várják a beruházás befejezését, hisz a bővítéssel lényegesen javulnak a körülmények az intézményben. Emellett pedig számottevően csökken azoknak a száma, akik évek óta úgymond várólistán vannak, ám helyhiány miatt nem juthattak be a Felnőttkorú Fogyatékosok Otthonába.
Az 1300 négyzetméter alapterületű, akadálymentes, új épületben a két-, három- és négyágyas lakószobákon kívül helyet kapnak foglalkoztató helyiségek, továbbá tornaszoba, étkező, konyha, irodák és a dolgozói öltöző.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyelőre marad az ingázás

Gyakori panasza a rábaközi munkavállalóknak, hogy a szűkebb régióban nincs munkalehetőség. Ingázni, napi 50–100 kilométert kell utazni ahhoz, hogy kenyérkeresethez jussanak. Új cégek letelepedésére sajnos nincs sok esélye a térségnek. A Kisalföld annak járt utána, hogy a már működő vállalatok terveznek-e létszámfejlesztést. Tovább olvasom