Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Anyósülésen hagyott pénztárcáért törték be egy autó ablakát

A minap az esti órákban feltörtek egy személygépkocsit Kapuvár egyik városszéli utcájában. Az ismeretlen elkövető a kocsi jobb első ajtajának ablakát betörte, majd ellopta a jobb első ülésen hagyott pénztárcát, a benne hagyott ötezer forinttal együtt. Az autóban keletkezett kár közel húszezer forint.
– A bűncselekmény elkövetéséhez a sértett magatartása is hozzájárult, hiszen az eltulajdonított pénztárca jól látható helyen, az anyósülésen hevert – mondta Varga Krisztián őrnagy, a Kapuvári Rendőrkapitányság osztályvezetője.

Az őrnagy hangsúlyozta, ha valaki gépkocsijával leparkol, ne hagyjon értéket az utastérben, látható helyen. Kabátját, táskáját, pénztárcáját, egyéb értékeit vigye magával, vagy tegye a csomagtartóba. Mindig győződjön meg róla, hogy az ajtókat lezárta. Érdemes a GPS-készülékek rögzítésére szolgáló tapadókorong nyomát a szélvédőről letörölni, a készüléket magunkkal vinni. E lenyomat láthatósága miatt is törtek már fel gépjárművet, bízva abban, hogy a kesztyűtartóban megtalálják magát a készüléket, ami egyébként így is történt.

Olvasóink írták

 • 15. Imcsi 2011. február 18. 20:02
  „Mindenki azt hiszi, hogy vele ilyen (meg olyan) nem fordulhat elő, egészen addig, amíg elő nem fordul! Ez csak idő kérdése!”
 • 14. babyangyal 2011. február 18. 19:42
  „Ez a Magyar valóság !!!!! Sajnos itt mindkét fél hibás az is aki itt él Magyarországon és olyan bátor,hogy szemelőt hagyja a pénztárcáját a tolvaj pedig azért mert elvette ami nem az ő tulajdona,de ezen nincs mit csodálkozni mert a magyar tolvaj nép és visz mindent ami mozdítható és ezek után meg szidja a cigányt magát meg fényezi.”
 • 13. soproni 2011. február 18. 17:05
  „2.kamikaze! Érdekes a reakciód és megdöbbentő! Valakit meglopnak és Te nem a bűnözőt butázod?

  Vannak olyan országok,ahol nyitott ajtó mellett lehet aludni,ha nem zárják be az autókat és tele van értékkel,akkor sem lopják el ,ha 1 hónapig áll egy autó a parkolóban akkor sem szedik szét és még sorolhatnám.... természetesen az ott élők is csak addig vannak biztonságban,amig Magyarok nem jelennek meg a környéken.Elég szomorú,hogy az alja népe miatt sokaknak rettegésben és félelemben kell élniük.Nem a meglopottakat és nem a rendőröket kellene elítélni,hanem azokat,akik nem képesek emberként élni az életüket.”
 • 12. annobon 2011. február 18. 13:37
  „11-hez: "egy embernek mindíg otthon kell majd tartózkodnia, nehogy a szemét bűnöző rést találjon a pajzson" Persze csak akkor, ha a lakás a Prsmesyl-i erőd kicsinyített mása, atom-biológiai és vegyi védelemmel kiegészítve! Viccet félretéve viszont maximálisan elszomorító, hogy nálunk a jog a bűnözőket védi és a vétlen félnek kell az ártatlanságát (jó pénzért - lásd ügyvéd) bebizonyítani. A bűnözőnek meg hivatalból kirendelnek védőt. A rendőrség meg mindent kivizsgál, amit a bűnöző állít! Konkrét példa a környezetemből: fiatal főiskolai koleszost két - az átlagosnál sötétebb bőrű - tag pillangókéssel megzsarolt a koleszudvaron (!) és elvette 5000 forintját. A fiú másnap feljelentést tett ismeretlen tettes ellen a rendőrségen. Egy fotóalbumból még ki is választotta az elkövetőket. Utána pár nap múlva a kollégiumi szobájában a rendőrség házkutatást tartott, mindent felforgattak drogot keresve, még vizeletmintát is vettek a (vétlen) fiútól. Mert a bűnözők azt hazudták a sünöknek, hogy asrác kábszert adott el nekik! Szó mi szó, az ártatlan fiúnak kellett ügyvédet fogadnia és hosszú (több, mint 1 évig tartó) hercehurca után a zsarolók végülis börtönbe kerültek, a fiút meg tisztázták. Ennyi...”
 • 11. pozan13 2011. február 18. 12:33
  „Az egészbe az a bosszantó, hogy nekem kell állandóan odafigyelnem, hogy ilyen szar szemét senkiházi bűnözőknek ne adjak okot a lopásra, lassan már eljutunk oda, hogy egy embernek mindíg otthon kell majd tartózkodnia, nehogy a szemét bűnöző rést találjon a pajzsonn.

  Szerintem több jogot a rendőrnek, és olyan törvényeket amely a becsületes embereket védi nem a <moderálva> bűnözőket, az Ombutsman vagy mi meg költözzön el Győr, Újvárosi részére, aztán beszélgessen ott a barátaival.”
 • 10. annobon 2011. február 18. 10:56
  „9-hez: "s ha elkaptad picsázd ki mint állat" Önbíráskodás tipikus esete lenne! A törvény bünteti és ha nincs pár százezred jó ügyvédre, már mehetsz is a Jókai utcai Intézménybe! (börtön)”
 • 9. durva 2011. február 18. 10:39
  „Agent!
  Nem kell oda rendőr búj el te és figyeld meg! és ha elkaptad picsázd ki mint állat! ebből majd tanul a sok c..ny lopós emberke”
 • 8. annobon 2011. február 18. 10:33
  „7-hez: "tolvajfogó ötlet elbukott az emberi jogok védőin" Elég szomorú egyébként. Védjék a bálnákat, meg a munkahelyeket, de ne a tolvajokat... Egyébként még ehhez kapcsolódva az jutott eszembe, mikor gyerekkorunkban egy pénztárcára vékony zsineget kötöttünk, aztán mikor a delikvens lehajolt érte, jól odébbrántottuk. Meg jót röhögtünk. (Néha meg el kellett utána futnunk.) :)”
 • 7. Agent 2011. február 18. 10:23
  „Egyébként a rend éber őrei is megcsinálhatnák, hogy "preparálnak" egy autót ilyen módon, aztán rejtekből megfigyelik, sajnos az ez irányú tolvajfogó ötlet elbukott az emberi jogok védőin, mondván, hogy "nem életszerű a helyzet", illetve, hogy "túl nagy a csábítás", stb. nem lesz itt soha példás büntetés.”
 • 6. neduddgi 2011. február 18. 10:17
  „Munkatársam a kis Polski hátsó ülésén hagyott egy tábla szalonnát(látható volt,mi van a papírban),azért is feltörték az autót.”
 • 5. annobon 2011. február 18. 09:58
  „Jól mondta valaki egy hasonló cikknél, hogy vannak emberek akiktől könnyű lopni és vannak akiktől nehéz. Hát szerencsére én utóbbi kategóriába tartozok. Az utastérben soha nem hagyok látható helyen semmit. Még egy üres borítékot sem. A tolvaj ugyanis nem tudhatja, hogy üres...”
 • 4. M... 2011. február 18. 09:57
  „Példás büntetés , az visszatartaná az ilyeneket .
  Tudjuk - vannak helyek ahol a kocsi tetejéről sem vinnék el.
  Más ország - más nép .

  Ja , és nem mindegy hol laksz , én a kocsit sem zárom be az utcán és a kint felejtett szerszám is ott marad amig be nem teszi valaki :))”
 • 3. RUDI 2011. február 18. 07:54
  „A legnagyobb gond, az hogy sajnos rohanunk,és nem vesszük észre a hibáinkat, míg ezalatt a fosztogatok könnyen rá jönnek ,és ki használják az alkalmat.Igen ezért jó ha figyelünk az értékeinkre, és nem hagyjuk szem előtt.”
 • 2. kamikaze 2011. február 18. 06:43
  „aki ilyen buta az meg is érdemli!!!!!”
 • 1. Agent 2011. február 17. 20:26
  „"Az ismeretlen elkövető a kocsi jobb első ajtajának ablakát betörte, majd ellopta a jobb első ülésen hagyott pénztárcát, a benne hagyott ötezer forinttal együtt. Az autóban keletkezett kár közel húszezer forint. "

  Függetlenül attól, hogy a lopás/rongálás bűn, kézlevágással kellene büntetni, a gépkocsi tulajdonosa is megérdemelne egy "nagyon hülye voltam" kitüntetést.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kis-Rába híd felújítás: lakossági fórum Kapuváron

A Kis-Rába híd átépítésével kapcsolatban rendeznek tájékoztatót február 23-án (szerda) délután öt… Tovább olvasom