Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Anyagiak híján elmaradnak az útfelújítások

Rábaköz - Továbbra is zötykölődni kényszerülnek járműveikkel a rábaköziek, mivel az önkormányzatok zömének – mások mellett – a kezelésükben lévő utak rendbetételére sincs pénzük.

A rábaközi települések útjainak állaga jócskán hagy kívánnivalót maga után. Ám bármennyire is szükség lenne a felújításukra, a megkérdezett települési vezetők többsége sajnálattal közölte: idén anyagiak híján erre a munkára nem is gondolhatnak.

Szanyban az idén nem terveznek útfelújítást, csak állagmegóvást mintegy kétmillió forint értékben – válaszolta érdeklődésünkre Németh Gergely polgármester.

Egyeden a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács pályázatán nyertek 2 millió 879 ezer forintot, ebből kívánják felújítani a Béke utca első szakaszát – tudtuk meg Vadosné Varga Katalin polgármestertől.
Pásztoriban sem volt az idén útfelújítás, mivel egyelőre nem rendelkeznek a pályázathoz szükséges ötvenszázalékos önrésszel. Ha megjelenik a számukra kedvező pályázat, akkor megvalósítják a terveiket – mondta Roncs Gábor, a falu vezetője.

Bágyogszováton – miként Takács Csaba polgármester fogalmazott – ebben az évben anyagiak híján semmilyen, így útfelújítás sem lesz.
Ez évben pénz híján Bogyoszlón is elmarad az útfelújítás, bár Sebestyén Katalin polgármester szerint szükség lenne rá.

Szárföldön a közeljövőben saját forrásból egy utca burkolatának rendbetételét tervezik – közölte Horváth Ferenc, a település polgármestere.

Rábcakapin támogatás híján saját erőből a Kossuth utca egy szakaszának kátyúzására futja – tájékoztatott a helyi vezető, Németh Ottó.
Pénzhiány miatt Fehértón is várat magára az út- és járdafelújítás – tudatta Tóth Alice polgármester.

Enesén a Dózsa utca renoválását tervezik önerőből, melynek költsége – Mesterházy József polgármester szerint – várhatóan mintegy másfél millió forint lesz.

Haszonits József

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Telek egy forintért is

Rábakecöl - A ház használatára országos pályázatot írt ki a testület, melyre két tucat ajánlat is érkezett, a győztes, elsősorban több kisgyermekes családról rövidesen döntenek a képviselők. Döntésükben figyelembe veszik a betelepülni vágyók szakképzettségét is. Ahogy a polgármester mondta: a munkanélküliek táborát nem szeretnék tovább növelni. Tovább olvasom