Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Angliában jártak a csornai iskolások

Két napon keresztül lengyel, angol, német, spanyol és magyar sajátos nevelési igényű gyermekek dolgoztak együtt Angliában.
Két napon keresztül lengyel, angol, német, spanyol és magyar sajátos nevelési igényű gyermekek dolgoztak együtt Angliában. Ott voltak az egyik csornai iskola tanulói is.

A közelmúltban a Comenius-program keretében az angliai Winchesterben, a partneriskolák találkozóján vett részt a csornai Arany János Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Pedagógiai Szakszolgálat három pedagógusa – Lechner Aranka, Majorné Molnár Mária, Hegedűsné Jéger Katalin – és három diákja – Balogh Barbara, Sztojka Dániel, Babos Tibor –. Az utazás céljáról a kísérő tanároktól érdeklődtünk.

– Prezentációk formájában CD-lemezen bemutattuk azokat a munkákat, tevékenységeket, technikákat, amelyeket az év folyamán készítettünk a „Művészetek határok nélkül" című projekt keretében – mondta Majorné Molnár Mária. – Két napon keresztül lengyel, angol, német, spanyol és magyar sajátos nevelési igényű gyermekek együtt dolgoztak. Az elkészült monumentális mozaikplasztika a nemzetköziséget, a multikulturális szemlélet megvalósulását szimbolizálja és a winchesteri iskola falát díszíti majd.

– Vendéglátóink változatos programokat szerveztek számunkra – tette hozzá Hegedűsné Jéger Katalin. – Így eljutottunk London központjába, megcsodálhattuk a város nevezetességeit a „London szemének" nevezett 139 méter magas óriáskerékről. Közösen kirándultunk az Atlanti-óceánban fekvő Wight-szigetre. Rengeteg élménnyel gazdagodtunk és már tervezzük a folytatást, ősszel iskolánkban lesz a programban részt vevő tanárok találkozója, ezt követi egy tavaszi spanyolországi utazás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kitüntetett diákok Csornán

Tanáraik javaslata alapján tizenhat általános és művészeti iskolás tanulót részesített elismerésben… Tovább olvasom