Kisalföld logö

2017. 06. 24. szombat - Iván 18°C | 33°C Még több cikk.

Angiológia: beköltöztek az első betegek

Több mint húsz beteg már birtokba vette a kapuvári kórház új angiológiai épületét. Ezzel egy időben százmilliós beruházás kezdődik az intézményben.

A Lumniczer-kórház új érrehabilitációs épületének első emeletét vették birtokba a betegek és az őket kiszolgáló ápoló személyzet.

Az uniós pályázatból elkészült „K" épület alsó szintjén állnak a nemzetközi hírű szénsavgázas kezelésre szolgáló kádak és egy tornaterem. Az épület első és második emeletén 26 és 28 férőhelyes, korszerű, kétágyas kórtermekben várják a betegeket. A napokban az első emeleti szobákat vehették birtokukba a betegek, majd – az intézmény vezetőinek elképzelései szerint ősszel – a többiek.

Kakics Ferencné: ˝Kisebb, ám szebb szobákba költözhettünk.˝
Kakics Ferencné: ˝Kisebb, ám szebb szobákba költözhettünk.˝

– Másfél hete vagyok a kórház angiológiáján, így az új épület belakásában „tevékenyen" részt vettem – mondta el lapunknak az abdai Kakics Ferencné, aki 1996 óta visszajáró betege a kapuvári érrehabilitációnak.

– A régi épület négyágyas kórtermei után kisebb, ám szebb szobákba költözhettünk, ám a régi hálótársakkal a közös sétákon tartjuk a kapcsolatot – mesélt a kórházi hétköznapokról az abdai beteg.
Az első 24 beteg beköltözésével az intézmény kiürített „B" épületében egy százmilliós nagyságrendű felújítás kezdődik, melyet a kórház saját költségvetéséből finanszíroznak. Ahogy dr. Benedek Zoltán főigazgató elmondta: első lépésben a „B" épület vizesblokkjait újítják fel. A közbeszerzések lebonyolítását követően az úgynevezett krónikus belgyógyászat teljes felújítása október közepéig befejeződik.
Kakics Ferencné: „Kisebb, ám szebb szobákba költözhettünk."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új, helyettes jegyző Csornán

A város képviselő-testülete legutóbbi ülésén jegyzőt választott. Tovább olvasom