Kisalföld logö

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 12°C | 17°C Még több cikk.

Andrist ünnepelte hétvégén a kistérség

Markotabödöge - A bősárkányi Szabó Andrist születésnapján köszöntötték barátai a hétvégén. Az ünnepséget a kistérségi társulás munkatársai szervezték.
Szabó Andrist, a Kisalföld által felfedezett bősárkányi énekes fiút köszöntötték születésnapján barátai a hétvégén Markotabödögén. A partit a Csornai Többcélú Kistérségi Társulás szociális központjának munkatársai szervezték. Köztük és Andris között a kapcsolat nem új.

A központ vezetőjével, Bertalanné Balázs Katával például hét évvel ezelőtt találkoztak. Kata néni akkor a Vöröskereszt területi vezetőjeként segített a kisfiúnak, hogy ne kelljen a vakok és gyengénlátók iskolájába járnia, távol a szülői háztól. Kérését az azóta megszűnt szilsárkányi iskola igazgatója, Németh Szabolcs teljesítette, a helyi gyerekek pedig befogadták a fiút. 2008-tól Andris már Szilba ingázik mindennap tanulni. Utaztatásáról a kistérségi társulás gondoskodik, a szociális központ támogatószolgálatának járművével jut el az iskolába.

A születésnapi ünnepségen Andris kívánsága is teljesült: a szolgálat gépkocsivezetője, Sánta Attila zenélt neki, és a rendezvényen ott voltak barátai, Kata néni, Bea néni, Marika néni és Mónika is. A vendéglátásról a markotabödögei vendéglős, Kristóf Judit gondoskodott, a szolgálat dolgozói műsorral kedveskedtek, tortát és ajándékokat vittek magukkal.

Andris érkezését lelkes taps fogadta. A mit sem sejtő fiú arcán látni lehetett a meglepetés okozta örömöt. Ez egyszer nem ő szórakoztatta a közönséget, hanem őt szórakoztatták és ünnepelték. Majd dallal, közös énekléssel köszönte meg a számára is felejthetetlen születésnapi partit.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Határozott időre bíztak meg intézményvezetőt

Csorna - Kránitzné Nagy Mártát, az önkormányzati óvoda vezetőjét bízta meg a csornai… Tovább olvasom