Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 6°C | 14°C Még több cikk.

Ámokfutót üldöztek a rendőrök

Négy összetört autó és két lopott kerékpár: ez a tizenhét éves babóti N. I. ámokfutásának mérlege.
Az összetört Opel Mihályiban várja a vizsgálatok eredményét.
Négy összetört autó – köztük egy a rendőröké – és két lopott kerékpár: ez a tizenhét éves babóti N. I. ámokfutásának mérlege. Üldözésében a határőrökön kívül tizennégy rendőr és a szárföldi civilek vettek részt. A fiatalkorú babóti N. I. nem ismeretlen a kapuvári rendőrök előtt: nevét többször hozták már összefüggésbe többnyire drogfogyasztással kapcsolatos ügyekkel. A múlt hét közepén érkezett a bejelentés a rendőrséghez, miszerint a babóti fiatalember két napja eltűnt otthonról. Az elkóborolt fiú szombatra megkerült, de nem egészen úgy, ahogy azt szülei képzelték.


Két lopott kocsi

Szombaton este negyed kilenckor érkezett a Kapuvári Rendőrkapitányságra a telefonhívás: a mihályi Gulyás Zoltánék udvaráról elvitték Fiat áruszállítójukat. Ahogy a sértett lapunknak elmondta: este köszöntésből hazajövet a falu közepén saját autóját látta viszont az út szélén, összetörve. Azonnal jelezte az esetet a rend őreinek, akik kihallgatták. Gulyás Zoltán szerint egy ideig azt hitték, biztosítási csalást akart elkövetni és összetörte a saját autóját.

Háromnegyed kilenc tájékán kapták a kapuváriak a következő jelzést: szintén Mihályiban piros Opel Corsát kötöttek el egy családi ház elől. Ezt hallva jegyezte meg az első károsult, hogy közben a faluban kétszer is látták a lopott Opelt.

Törött rendőrautó

Az események további alakulásáról már Kiss Zoltán és Bencsics Zsolt őrnagyok, a kapuvári rendőrség munkatársai tájékoztatták a Kisalföldet. Elmondták, hogy az elsőnek ellopott Fiattal a tolvaj csak hatszáz métert tett meg. Amikor az út szélén parkoló Volvónak hajtott, a Fiatban félmilliós, a Volvóban kétszázezer forintos kárt okozott. Ezután a babóti ámokfutó egy családi háznál parkoló Opelba ült, az indítókulcs az autóban volt. Kiss Zoltán még megjegyezte, az autókon kívül N. I. még két kerékpárt is elemelt a faluban.

N. I. a lopott Corsával Kapuvár felé hajtott, a közben értesített kapuvári rendőrök több autóval indultak a tolvaj nyomába. A Babót külterületén posztoló járőrök lettek figyelmesek a közeledő Opelra, de határozott jelzéseik ellenére az továbbhajtott. A rendőrök követték a nagy sebességgel Babótról kiszáguldó kocsit, amely száznegyvenes tempóval hajthatott. Az üldözés közben az egyik rendőrkocsi az árokba csúszott. Az egyenruhások sértetlenül szálltak ki a törött járműből, s egy megállított civil gépjárművével követték tovább a tolvajt.

Gyalogos üldözés

N. I. sem bírta sokáig a nagy sebességet, a veszkényi kereszteződés előtt a korlátot összetörve a sínekre pördült és ott megakadt a szinte teljesen összetört Corsa. Ez utóbbi kiemelésében még a határőrök is segítettek, miközben rádión leállították az éppen érkező tehervonatot. Az üldözés ekkor már gyalogszerrel folytatódott, az időközben tizennégy személyesre gyarapodott rendőri üldözőcsapat civil segítséggel fogta el N. I.-t. A rendőrség köszöni a szárföldiek és a civil autós segítségét. A hajnalig tartó kihallgatás alatt a drog- és alkoholgyorstesztek eredménye negatív lett, de szakértők bevonásával további vizsgálatok várhatók. A fiatallal szemben kétrendbeli önkényes jármű-eltulajdonítás miatt indítottak eljárást, de meglehet, felelnie kell közlekedés biztonsága ellen elkövetett bűntett miatt is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rejtett rábaközi értékek

A Rábaközben kínálkoznak új lehetőségek a falusi turizmus fejlesztésére, hiszen a térség nem… Tovább olvasom