Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Ami veszélyes, cserélik a csornai Szent István téren

A teljes burkolatcserére nincs pénz, ezért 140 négyzetméteren cserélik ki a járdaburkolatot. Csak a legbalesetveszélyesebb szakaszokra koncentrálnak.

Javíttatja a Szent István tér tömbházai előtti „folt hátán folt" járdát a csornai önkormányzat. A munkát várhatóan a jövő héten fejezi be a kivitelező. A végleges megoldás természetesen a teljes burkolatcsere lenne, de erre a több tízmilliós beruházásra egyelőre nincs forrása a városnak. A mostani beavatkozást a fenntartási keretből fedezik.

Major András alpolgármester elmondta: kisebb szakaszokban, összesen 140 négyzetméternyi aszfaltot cserélnek ki. Elsősorban ott, ahol megrepedt, megsüllyedt a járda, balesetveszélyes és közlekedésre csaknem alkalmatlanná vált. Miután e helyeken a burkolatot kivágják, aszfalttal töltik fel.

Az alpolgármester hozzátette: ha az időjárás is kedvező lesz, jövő héten végeznek a kivitelezők. Az aszfalt javítása mellett az aknafedlapokat is szintbe hozzák.

Major András a Kisalföld kérdésére elmondta: természetesen a legjobb és legmegnyugtatóbb megoldás az lenne, ha az egész téren elvégezhetnék a burkolatcserét. Ezt azonban a nagyon magas költségek miatt nem tudja finanszírozni az önkormányzat.

Németh István a Szent István téren él. Úgy véli, a semminél azért többet jelent a mostani járdajavítás.
Németh István a Szent István téren él. Úgy véli, a semminél azért többet jelent a mostani járdajavítás.

Dr. Bónáné dr. Németh Katalin polgármester korábban a Kisalföld érdeklődésére kifejtette: terveik szerint átdolgozzák és folytatják a járdafelújítási programot Csornán a korábbi évek tapasztalatai alapján. Céljuk, hogy a helyieket is bevonják az építkezésbe, de ott is lesznek új járdák, ahol esetleg az utcabeliek nem tudnak anyagi vagy fizikai terheket vállalni.

Németh István a Szent István téren lakik, így mindennap tapasztalja a problémákat. Mint fogalmazott, nagyon számítottak már a felújításra.

– Azt nem tudom, mennyire lesz tartós a mostani beavatkozás, de a semminél valamivel jobb – jegyezte meg. – Valóban balesetveszélyes volt már a járda néhol, indokolt és időszerű a javítása. Tudom, hogy nagyon sokba kerülne, de mégis akkor nyugodnánk meg igazán, ha a tér teljes területén, a házak előtt sikerülne új burkolatot húzni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Iparosünnepet tartottak Csornán

A Csorna és Környéke Ipartestület a közelmúltban tartotta taggyűlését, melyen az elmúlt 25… Tovább olvasom