Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 15°C | 23°C Még több cikk.

Ami kész van, az sem megfelelő

Csorna - Vagy fejleszt a strandon, vagy 50 millió forint kötbért fizet nyár végén a Kerti Park kft. A csornai önkormányzat még egy utolsó esélyt, azaz határidő-hosszabbítást adott a cégnek. A termált téliesíteni kell.

Nyár végéig kapott haladékot a Kerti Park kft., hogy a csornai termálfürdőben elvégezze a vállalt beruházásokat. Ha az új határidőig nem teljesít, a város 50 millió forint meghiúsulási kötbért követelhet.

A nyári nyitva tartást a munkák idején is biztosítani kell. Ellenkező esetben napi 100 ezer forint a kötbér.

A termálfürdő- és kempingfejlesztést a Kerti Park kft.-nek legkésőbb idén március 1-jéig kellett volna befejeznie. Az önkormányzat még januárban tartott helyszíni bejárást. Az egyeztetések során azonban kiderült, hogy beruházási munkálatok ugyan folynak, de a kivitelezés színvonala hagy kívánnivalót maga után. Komoly minőségi problémák merültek fel. Már ekkor látható volt, hogy a fejlesztés nem fejeződik be a cég által vállalt és a szerződésben rögzített határidőre.

A fejlesztést ugyan megkezdték, de a vállalt határidőig nem tudták befejezni. December végén már a medencéket is feltöltötték vízzel. Fotó: Kisalföld-archívum
A fejlesztést ugyan megkezdték, de a vállalt határidőig nem tudták befejezni. December végén már a medencéket is feltöltötték vízzel. Fotó: Kisalföld-archívum


A témáról tárgyalt a képviselő-testület is. Az egyeztetéseken a Kerti Park kft. képviselői további határidő-hosszabbítást kértek. Mérlegelés után a hétfői zárt ülésen a képviselő-testület úgy döntött, még egy utolsó lehetőséget ad a Kerti Parknak. A cél az, hogy a városnak legyen egész éven át üzemelő fürdője. A döntést befolyásolta, hogy a kivitelezés előrehaladott állapotban van, és a cég vállalta a nyári nyitva tartás biztosítását.

Úgy volt, hogy januárban várják a vendégeket.
Úgy volt, hogy januárban várják a vendégeket.


Az „utolsó" határidő tehát a beruházás elvégzésére augusztus 31. Ha meghiúsul, az önkormányzat „tenyerét" komoly bevétel ütheti. A város ugyanis visszaléphet a szerződéstől és a társaságtól 50 millió forint meghiúsulási kötbért követelhet. A mostani szerződésmódosítás része még, hogy a kft. a termálfürdő egész éves üzemeltetését legkésőbb október 15-én megkezdi. Innentől kezdve pedig hét éven keresztül folyamatos üzemeltetést biztosít. Ha ezt a vállalást sem tartja be a cég, megint csak kötbér fizetésére kötelezhető.

 


Olvasóink írták

 • 7. fortuna54 2009. április 04. 17:40
  „Szeretném tudni végre,tudunk e fürödni a nyáron? Ha igen,mettöl-meddig?”
 • 6. qeu 2009. március 27. 19:42
  „Miért is nyitnának ki addig amig nincs retorzió.
  Olcsóbb kötbért fizetni - 1 mHUF/hó -, mint ha kinyitna és fizetné az alkalmazottak bérét és járulékait valamint a fűtsét. De ezt csak ŐK számolták ki az Önkormányzat nem. Én minimum 5 mHUF kötbért fizettettem volna, mert az már nekik nem kóser, így olcsóbb a nyitvatartás.”
 • 5. hajracsorna 2009. március 27. 09:41
  „Ti leülnétek még egyszer azzal a partnerrel tárgyalni, aki egyszer (kétszer, ötször...) átverte a fejeteket? Gond nélkül hinnétek neki? Tiszta lelkiismerettel? Megnyugodva abban, hogy "persze, múltkor mást mondott, kamuzott, hitegetett, de most biztosan betartja az ígéretét"?

  Én nem...”
 • 4. gaben206 2009. március 27. 09:12
  „HIHETETLEN !

  Tipikus csornai viselkedés. Megint nem kellet csalódnom !
  Ezért szeretem Csornát. Mindig azt kapom, amit várok :-) !”
 • 3. Putyilov 2009. március 26. 22:12
  „Én bezzeg nem kapnék ennyi utolsó esélyt...”
 • 2. tettes 2009. március 26. 19:29
  „Ha ennek a tetves labancnak mindent elengednek,akkor mi a szarért van szüksége ennek az önkormányzatnak az én gépkocsi (súly) adómra.Tessék a labancot nyúzni,engem meg tessék békén hagyni!!!!!!”
 • 1. Goldman 2009. március 26. 18:36
  „Komolytalan Kerti Park komolytalan képviselő testület. Egymásra találtak...
  Sokan már az ősszel megírták, hogy semmi nem lesz az egészből. Még most sem tudják a képviselők felfogni, hogy az egész húzás-halasztás arra megy ki, hogy a termálvizet ne kelljen visszaszivattyúzni a földbe.
  Véleményem szerint az ötven milka csak álom...hogyan hajtják be ha nincs pénze annak a cégnek?
  Nevetséges mind a két fél.....nagyon nevetséges.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb segítség Laurának a bajban

Csorna - Újabb adományt kapott a csornai Horváth család. Kislányuk, Laura leukémiás Budapesten… Tovább olvasom