Kisalföld logö

2016. 10. 25. kedd - Blanka, Bianka 13°C | 21°C

Amerre rossz időben még a mentő sem jár

Noha a csornai önkormányzat évekkel ezelőtt utat ígért a Rét utcaiaknak, az ott élők ma is térdig járnak a sárban. A két éve tartó ígérgetés ellenére eddig nem készült el az aszfaltburkolat.
A csornai önkormányzat 1995-ben olyan ígérettel értékesítette az építési telkeket a Rét utcában, hogy járható utat is biztosít az ott élőknek. Nos, az ígéret csak ígéret maradt, mint ahogy a bosszúság is állandósult a kis-csornai településrész szélső utcájában. A lakóknak napi gondot okoz, hogy megközelítsék házaikat, hiszen a sártenger miatt a gyalogos közlekedés is komoly megpróbáltatásokat jelent számukra, arra pedig, hogy autóval járjanak, már nem is gondolnak.

Két évvel ezelőtt a polgármesteri hivatal illetékese azt mondta: a tervek elkészültek az aszfaltozásra, s mihelyt a város anyagi helyzete lehetővé teszi, megépítik a burkolatot. Erre azonban mostanáig nem került sor.
Az újabb panasz nyomán a Rét utcai látogatásunkkor népes asszonycsoport fogadott bennünket. Gyűrűné Tóth Anita, Tudós Gáborné, Gondi Lászlóné, Kristóf Lászlóné, Eőry Attiláné és Kovács Józsefné felháborodva ismertették az elmúlt évek eseményeit és azt a kálváriát, melyet utcájukkal kapcsolatban már kénytelenek voltak megjárni. Mint mondják, kukáikat most is az utca végén hordják egybe, mert a szemetesautó nem vállalkozik a tengelyakasztó mutatványra, hogy a Rét utcában végigmenjen. A tüzelőt vagy esetleg építőanyagot szintén csak a sarokig viszik a kocsik, s mentő, orvos továbbra sem tudja megközelíteni őket.

„ Mintha mi nem is csornaiak lennénk..."

– Nem sokkal a kis-csornai bolt felrobbanása után úgy döntöttek a képviselők, hogy a terület értékesítéséből befolyó összeget a Rét utcára költik – állítja Gyűrűné Tóth Anita, az asszonyok szószólója. – A telket már rég eladták, ám ránk érdekes módon nem gondoltak, továbbra is térdig járunk a sárban.
– Semmi jóra nem számítunk már, hiszen az évek alatt semmi nem történt, miért pont most lenne érdemi változás – állítják egybehangzóan a Rét utcaiak, majd a kullancsokra kezdenek panaszkodni. – Az utca végén egy szeméttelep alakult ki, ahonnan rengeteg kullancs érkezik hozzánk, de ezzel sem kezdenek semmit, pedig a gyerekekre főleg nagyon veszélyes lehet. Úgy vagyunk mi itt, mintha nem is csornaiak lennénk, lehet bármilyen évszak, mindig van valami, ami megkeseríti az életünket. Láttunk például már olyan térképet egy kiadványban, melyen a mi utcánk fel sem volt tüntetve.

Céltartalékot hoznak létre

A Rét utcaiak felvetései kapcsán megkerestük Papp Imrét, Csorna alpolgármesterét, a körzet önkormányzati képviselőjét is.
– Valóban katasztrofális állapotok tudnak lenni a Rét utcában, ha esős az idő – ismerte el Papp Imre a panaszt.

– Felelőtlenség lenne viszont a részemről, ha aszfaltos utat ígérnék az ott élőknek. Ám tervezzük, hogy egy olyan karbantartást végzünk el, mely használhatóvá, a közlekedésre alkalmassá teszi a burkolatot. A város költségvetésében létrehoztunk egy céltartalékot, és miután ez a bevétel realizálódik, a testület ismét tárgyalni fogja a kérdést, hiszen ebből a pénzből az utak felújítására is fordítunk. Van néhány olyan utca Csornán, mely e tekintetben egyértelműen elsőbbséget kell hogy élvezzen. Ezek között van a Rét utca is.
Papp Imrének felvetettük a Rét utcai illegális szeméttelep problémáját is. Az alpolgármester ezzel kapcsolatban elmondta: számít a lakosság segítségére és várja az információkat, hogy ki, mikor és milyen hulladékot rakott le a Rét utca mellett, hiszen a szabálytalankodókkal szemben akkor tudnak eljárni, ha a személyük ismertté válik.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Érdemkeresztes polgármester

Dr. Biró Péter, Kapuvár polgármestere a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztje kitüntetést vehette… Tovább olvasom