Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Amerikai húsgyárellenőrök érkeznek Kapuvárra a jövő héten

A jövő héten amerikai vendégei lesznek a kapuvári húsgyárnak. Az üzem állatorvosi részlegét és a gyártási technológiát ellenőrzik a külföldi szakemberek.
Április tizenkilencedike, hétfő mozgalmas napja lesz a kapuvári húsgyárnak. Ahogy az elmúlt évtizedekben már megszokott volt az üzemben, „megint jön az amerikai". Akiknek a mondat ismerős, már ismerhetik a szokásos felfokozott hangulatot, régi dolgozók véleménye szerint ilyenkor még a „füvet is zöldre festették".

Természetesen a napjainkban az üzemben működő Kapuvár Hús rt.-nél is megtesznek mindent, hogy a gyár jó hírnevét öregbítsék. Az amerikai minőségellenőrök látogatásáról Kovács István, az üzem igazgatója tájékoztatta a Kisalföldet. Elmondása szerint a már megszokott minőség-ellenőrzésre jönnek a külföldi szakemberek, ezen belül az állatorvosi részleg munkáját nézik meg tüzetesebben, de természetesen a gyártástechnológiát is ellenőrzik. Az igazgató hangsúlyozta: a jó eredménnyel végződő ellenőrzés javíthatja a teljes magyar húsexport esélyeit az USA-ba, bár a kapuvári látogatás nem függ össze a magyar húsexport körül nemrég kialakult helyzettel.

Az ellenőrzendő osztályon dr. Keresztény Péter vezető állatorvos és csapata felkészülten várja a vendégeket és az üzem vezetése is megtett mindent a végeredmény érdekében. Kovács István véleménye szerint idén is hűek lesznek a hagyományokhoz és jó eredménnyel zárják a vizsgálatot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Év végére szociális bérlakások

Sopronnémeti – dacolva a csökkenő lélekszámmal – élni és fejlődni akar. Az önkormányzati… Tovább olvasom