Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Altatógépre gyűjt pénzt a kórház

Meghibásodott a csornai Margit Kórház életmentő altatógépe. Egy új berendezés 15 millió forint lenne
– Három hete indítottuk el a gyűjtést az új altatógépre, most személyesebb formában keressük meg a csornaiakat – tájékoztatta a Kisalföldet dr. Krizmanich Mária igazgató főorvos. – Minden háztartáshoz levelet juttatunk el, amely egy csekket tartalmaz, a segíteni szándékozók azon tudják adományaikat befizetni a műszerre.

Dr. Krizmanich Mária igazgató főorvostól megtudtuk: az elmúlt hetekben folyamatosan érkeztek a támogatások és reménykednek a további segítségben is. Elgondolkodtató viszont, hogy a környékbeli önkormányzati vezetők csupán egy településen gondolták úgy, hogy támogatják a műszerbeszerzést. A legtöbb befizetés így magánszemélyektől érkezett, de a csornai Jézus Szíve-egyházközség is felajánlotta segítségét.

„ Bízom benne, hogy a kórház és az önkormányzat közös levele eléri célját, és a közeljövőben megtörténhet a 15 millió forintos altatógép beszerzése".

– Szeretném, ha a csornaiak és környékbeliek mellénk állnának, hiszen annyi jó cél érdekében fogtunk már össze. Ez a mostani pedig tényleg a helybeliek, a gyógyítás, az életmentés érdeke. Az „Egészségfejlesztés a Rábaközben" Alapítvány Kereskedelmi és Hitelbanknál vezetett számlaszáma, ahova várjuk az adományokat: 10403318-33110572-00000000. A közhasznú alapítványra tett adományokról igazolást adnak, melynek a 30 százalékával a személyi jövedelemadó alapja csökkenthető – tette hozzá dr. Krizmanich Mária.

Dr. Tóth Melinda, a Margit kórház aneszteziológusa nap mint nap közvetlenül tapasztalja, hogy a kórház altatóberendezése megérett a cserére. A nőgyógyászati műtőben például a legnagyobb forgalmat bonyolítják le, szükség lenne a megbízható, új műszerre.
– Kismamákkal, babákkal foglalkozunk itt, és az altató cseréje időszerű lenne. A szakmai munkát természetesen nem befolyásolja a gép állapota, hiszen magas szinten, jó szakmai mutatókkal rendelkezik az osztály. Ha viszont az itteni gép is „kidől a sorból", mindenképpen meg kell oldani a beszerzést – jegyezte meg dr. Tóth Melinda.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Százezer forintba kerülne az átírás

Kapuváron, a megszűnt Töváll helyén mintegy húsz vállalkozás működik egy postai címen, mivel a cégek nem változtatták meg telephelyük címét sem korábban a telephely-felosztásnál, sem később az utcanév-módosításnál. Az ok: cégenként akár százezer forintba is kerülhet az átírás. Tovább olvasom