Kisalföld logö

2017. 01. 23. hétfő - Zelma, Rajmund -7°C | 2°C Még több cikk.

Általános iskolások versenyeztek a gimnáziumban

Tizenhatodik alkalommal rendezték a fizikatörténeti vetélkedőt a csornai Hunyadi János Gimnáziumban, melyen a körzet általános iskolásai mérhették össze tudásukat.

A csornai vetélkedő néhány éve dr. Horváth Pál nevét viseli, aki a gimnázium tanulója volt és fizikus-kutatóként a környezetkímélő áramforrások fejlesztésén dolgozott. Idén a vetélkedőre nyolc iskola küldte el három-három fős csapatát. Kapuvár három általános iskolája, Csorna két iskolája, Beled, Farád és Enese nyolcadikosai versenyeztek.

A tavaly októberi első fordulóban városi fizikatúrán vettek részt, a hinta lengésidejét, a kút vízhozamát mérték, energiával kapcsolatos feladatokat kaptak. A csapatverseny januárban folytatódott. A tanulók méréssel, kísérletek elemzésével, feladatok megoldásával, rejtvény megfejtésével bizonyították felkészültségüket. A szoros versenyben első helyezett lett a farádi Király Iván Általános Iskola csapata: Horváth Mátyás, Kéri Márton, Schubert Erik, felkészítő tanáruk Horváth Zoltánné.

Második helyezést ért el a csornai II. Rákóczi Ferenc Katolikus Általános Iskola csapata: Kránitz Felícia, Pénzes Szabina, Sánta Attila, felkészítőjük Gönczné Nemes Rita. Harmadik helyen végzett a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola: Borbély Enikő, Cseh Ádám, Varga Máté, felkészítőjük Schiffer Gyula.

Az általános iskolások fizikából bizonyították felkészültségüket a csornai versenyen.
Az általános iskolások fizikából bizonyították felkészültségüket a csornai versenyen.

A versenyt Fülöp Viktorné megyei szaktanácsadó, a zsűri elnöke értékelte. A zsűri tagjai Fekete Attila és Bokrosi Béla, a gimnázium tanárai voltak. A rendezvény szervezését és levezetését Szilágyiné Polgár Éva vállalta. A versenyzők az eredményhirdetés után koszorút helyeztek el Horváth Pál emléktáblájára. A fizikus-kutató érdemeit Kovács Istvánné igazgató méltatta.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Horváth Győző könyvbemutatója

A bősárkányi nyugdíjasklub vendége volt a napokban Horváth Győző farádi néprajzkutató,… Tovább olvasom