Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

Álrendőröket fogtak Csornán

Abdán és Kapuváron is trükköztek a gyanúsítottak. Az idősek figyeljenek, ha ismeretlen csenget hozzájuk.

A kapitányságok közötti gyors és szakszerű együttműködés eredményeként, a bűncselekményt követő negyed órán belül elfogásra került az a két férfi, aki Abdán és Kapuváron is rendőrnek adta ki magát. Járőrök karjaiba ˝szaladtak˝ Csornán.

Rendőrnek adta ki magát az a két ismeretlen, akik Abdán egy idős asszonyt megszólítva, jegyzőkönyv készítés ürügyén mentek be a nő otthonába 2013. március 04-én délelőtt.

A Bécsi utcában lakó nyugdíjasnak bemutatkoztak, majd egy igazolványt mutattak neki. Elmondták, hogy éjszaka a háza előtt két külföldi férfit fogtak el a kollégáik, akik hozzá akartak betörni. Ezzel kapcsolatban szeretnének meglévő értékeiről jegyzőkönyvet felvenni.

A 81 éves asszony készségesen segített a civil ruhás ismeretleneknek, s tanácsolta nekik, hogy helyette, inkább a körzeti megbízottakkal vegyék fel a kapcsolatot. A két férfi végül gyalogosan, dolga végezetlenül távozott az idős nyugdíjas házából.

Sikertelen próbálkozásuk azonban nem kedvetlenítette el a férfiakat, akiknek Kapuvár volt a következő állomása. Kora délután keresték fel otthonában az idős asszonyt. Rendőrként mutatkoztak be, mondván, hogy a két hónappal korábban történő lopásával kapcsolatban szeretnének jegyzőkönyvet felvenni. A kisnyugdíjas, csak az idegenek távozását követően vette észre, hogy meglopták. Több százezer forint készpénze és arany ékszere tűnt el.

A kapuvári járőrök és nyomozók összehangolt gyors és szakszerű adatgyűjtésének köszönhetően elrendelték a járművel továbbálló két gyanúsított körözését. Az eredmény nem sokat váratott magára. A csornai járőrök, a városban ellenőrzés alá vonták a Győr felé haladó Peugeot és annak két, budapesti utasát.

Ruházatuk és a jármű átvizsgálása során a lopott pénz és arany ékszer, valamint a két baseball sapka – melyet imitált intézkedésük során felvettek – is előkerült.

A Kapuvári Rendőrkapitányság a két gyanúsított őrizetbe vétele mellett, lopás megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást és előterjesztést tesz előzetes letartóztatásukra.

A rendőrök vizsgálják azt is, hogy a két férfinak volt-e szerepe korábbi, vagy más bűncselekmények elkövetésében.

A rendőrség kéri az otthonukban egyedül élő időseket, hogy minden esetben őrizzék meg éberségüket!

A rendőrt intézkedése során egyenruhája és szolgálati igazolványa, polgári ruhában szolgálati igazolványa és ötjegyű azonosító számmal ellátott – az azonosító szám helyén más felirat nem szerepelhet - jelvénye igazolja.

Amennyiben kétség merülne fel az intézkedő személyazonosságával kapcsolatban, a 107-es segélyvonalat tárcsázva, kérhető az intézkedő rendőr beazonosítása az ügyeletes tiszttől.

Ne feledjék! A magukat rendőrnek kiadó bűnözőket leggyakrabban a készpénz megszerzése motivál.


Nyitóoldali képünk forrása: police.hu

Olvasóink írták

 • 2. szekelyse50 2013. március 06. 19:24
  „Ébernek kell lenni a mai világban ,hiszen senki nem akar dolgozni ugyan is működik az integráció.”
 • 1. ombi 2013. március 05. 18:34
  „Igen, az ehhez hasonló gyors és sikeres intézkedések azok, amiket örömmel látunk a rendőrségtől! Tisztelet és köszönet érte!
  Kisalföld: Önök hogyan ejtik ki ezt a mondatot? "ellenőrzés alá vonták a Győr felé haladó Peugeot és annak két, budapesti utasát"
  Helyesen: Peugeot-t, és annak....
  Kérem, javítsák, a rossz nagyon ragadós!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lemondott és elköltözik a faluból a polgármester

Tovább olvasom