Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 1°C Még több cikk.

Alpolgármester nélkül maradt Kapuvár

Nem tudtak alpolgármestert választani a kapuvári önkormányzat képviselő-testületének alakuló ülésén.

Ünnepélyes keretek között tartotta alakuló ülését Kapuváron az újonnan megválasztott önkormányzati képviselő-testület. Az ülést  Cserpes András, a képviselők korelnöke nyitotta meg, majd Horváth Gyula, a helyi választási bizottság elnöke ismertette a választás hivatalos végeredményét és adta át a megbízóleveleket.

A képviselők és dr. Biró Péter polgármester eskütétele után a város első embere ismertette programját. Mondandójában összefogásra és együttműködésre szólította fel a testületet. Kiemelte, hogy különös figyelemmel kell kísérni a következő négy évben a város színvonalas oktatásának megőrzését, megerősítését, az egészségügyi intézmények fejlesztését, a középületek karbantartását, a munkahelyteremtést, valamint az utak, járdák és vízelvezetők építését, felújítását, illetve Kapuvár idegenforgalmának fejlesztését.

A programbeszéd után a képviselő-testület dr. Biró Péter illetményét állapította meg, havi bruttó négyszázezer forintban.

Az alakuló ülésen létrehozták a jogi és kommunikációs bizottságot, melynek első feladata az alpolgármester-választás levezénylése volt. Dr. Biró Péter a posztra Kóczán Zoltánt (Fidesz) jelölte, ám a titkos szavazás eredményének kihirdetésekor kiderült, hogy a papíron jobboldali többségű testületnek csupán fele ért egyet a jelölt személyével, a plénum másik fele nemmel szavazott. Így a választás sikeres volt ugyan, ám nem eredményes, vagyis Kapuvárnak egyelőre nincs alpolgármestere.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyarkeresztúr: Vezetőcsere tizenkét év után

A magyarkeresztúriak tizenkét év után a változásra szavaztak és új polgármestert választottak. A… Tovább olvasom