Kisalföld logö

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | -1°C

Almafesztivál és közösségitér-avató

A hét végén adták át Mihályiban a felújított faluházat. A településen a falunap mellett almafesztivál is várta a szórakozni vágyókat.
Mozgalmas hétvégéjük volt a mihályiaknak, hiszen egy napon szervezték a felújított faluház avatását, a falunapot és az almafesztivált. Nézőből, érdeklődőből már a délelőtti órákban sem volt hiány, az almatermelők azonban hiányoztak a róluk szóló fesztiválról. Ahogy az egyik látogató megjegyezte: az egykor szebb napokat is látott gyümölcstermesztés szinte teljesen eltűnt a település környékéről. A fesztivál megnyitóján elhangzott: a helyi gyümölcstermelés feltámasztása az egész közösség érdeke.

A település azonban új faluházzal gazdagodott. Harmincegymillió forintos pályázati támogatással, húszszázaléknyi községi önrésszel és két és félmilliós községházi hozzájárulással teljesen felújították az épületet, amit ezentúl hivatalosan integrált közösségi szolgáltató térnek neveznek. Az átadáson azonban többen megjegyezték: a helyieknek ezentúl is faluház marad, ahol a felújítást követően mind a fiataloknak, mind az időseknek tudnak szervezni programokat. Az épületben könyvtár, e-Magyarország Pont, nyugdíjasklub és irodák kapnak helyet, de többek között lesz sószoba is.

Az átadáson Hámori György, a Rábaköz Vidékfejlesztési Egyesület elnöke kiemelte: a községeknek kellenek az ünnepek és a hagyományok. Utóbbiak felelevenítésére határozott úgy a település vezetése, hogy megrendezik az almafesztivált. A mihályi biotermelők almái mellett a közönség szárított gyümölcsöket, almából készült pálinkát, süteményeket és például hideg levest is kóstolhatott.

A számos színpadi program során felléptek a helyi iskola és óvoda növendékei, volt jó ebédhez szólt a nóta és a közönség megtekinthette a helyi néptáncosok műsorát is. Az esti órákban bállal zárult a mihályi almafesztivál.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baleset a 85-ösön Kapuvár és Vitnyéd között- fotók

Ismét teljes szélességében járható a 85-ös út Kapuvár és Vitnyéd között, ahol szombat este… Tovább olvasom