Kisalföld logö

2018. 03. 23. péntek - Emőke -5°C | 7°C Még több cikk.

Állást ajánlottak a csornai diáklánynak Németországban

Lakóhelye testvérvárosi kapcsolatának köszönhetően Németországban kapott állásajánlatot egy csornai diáklány. Szilágyi Gabriellát egy sinzingi pénzintézetben várják, ahol nyári gyakorlatát is töltötte.
Mire is jó egy testvértelepülési kapcsolat? Például arra, hogy sportcsapatok, művészeti együttes találkozzanak egymással. És még arra is, hogy egy csornai diáklány Németországban kapjon állásajánlatot. Szilágyi Gabriella így járt: nyáron Csorna német testvérvárosában, Sinzingben tölthette gyakorlati idejét. Munkájával annyira elégedettek voltak főnökei, hogy visszavárják.

Szilágyi Gabriella tizennyolc éves, Csornán él, a fertődi Porpáczy-iskola tanulója, az osztrák–magyar ügyintézőképző technikum diákja. Korábban többször járt lakóhelye német testvérvárosában. Az ott kialakult barátságoknak köszönhetően egy hónapon keresztül szakmai gyakorlaton vehetett részt az egyik nagy bankhálózat ottani fiókjában. Mint elmondta, a négy hét alatt a pénzintézet négy különböző részlegével ismerkedhetett meg. Dolgozott a könyv- és számvitelen, a hitelügyintézők között, az ellenőrzési osztályon, valamint a pénztárban is. Könyvelte a bank utalásait, hivatalos leveleket írt, pénzt számolt, ürítette és feltöltötte a pénzautomatákat. Az első hetekben még ellenőrizték munkáját, aztán később teljes bizalmat kapott.

Szilágyi Gabriella elmondta: a gyakorlat hasznos volt számára, hiszen bővítette szókincsét és gyarapította szakmai tudását. A négy hét letelte után a csornai fiatal lány aprónak tűnő, de mégis nagy ajándékot kapott főnökeitől: egy narancssárga kendőt, amely a „csapatukhoz tartozását" szimbolizálja. Igazgatója ezenkívül egy kétéves gyakornoki
állást, illetve később egy állandó státust ajánlott fel
a pénzintézetnél. Gabriella jövőre érettségizik és eddig úgy tervezte, hogy tovább tanul. A német ajánlat azonban gondolkodóba ejtette.

– Sok szeretetet kaptam és nem utolsósorban remek szakmai gyakorlatban volt részem Németországban – mondta a Kisalföldnek. –

Még van néhány hónapom, hogy eldöntsem, elfogadom-e a felkínált lehetőséget. Természetesen vonzó és hosszú távra szóló az ajánlat, és én eddig nem terveztem külföldi életet magamnak. Nagyon meg kell fontolnom a döntést.

Gabriella jó teljesítményéből a testvérvárosok is profitáltak. A neki munkát kínáló bank igazgatója ugyanis Sinzing testvértelepülési kapcsolataiért felelős egyesületének 1500 eurós adományt adott át. A pénzt a kapcsolatok ápolására fordítják, így közvetve Csornának is hasznára várt Szilágyi Gabriella „kiküldetése".

Olvasóink írták

 • 1. kukszi 2012. szeptember 06. 07:39
  „Gratuláció ennek a fiatal Csornai diáklánynak.
  Sok ilyen tehetséges fiatalra lenne szükség, ők a jövő fejlődésének zálogai.
  Szerintem van sok ilyen tehetséges fiatal, viszont őket meg kellene találni és fel kellene karolni, gondozni tehetségüket.
  Sajnos ilyen tehetségeket, hogy felismerjék el kell jutni Németországba, miért nem látjuk ezt meg mi magyarok, talán nem akarjuk ?

  Ha jól vélem Ő az acsalagi polgármesterasszony lánya???,,,ha így van " nem esett messze az alma a fájától"”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kapuvár: Tavirózsa a daganatos betegekért

A Tavirózsa a Daganatos Betegekért Önsegítő Csoport előadást szervez ma délután öt órától a Nyitott… Tovább olvasom