Kisalföld logö

2018. 08. 20. hétfő - István 18°C | 30°C Még több cikk.

Áll a víz Hökkönék pincéjében

Tíz centiméteres víz áll a csornai Hökkön József Táncsics utcai házának pincéjében. A férfi szerint a „megbolygatott” vízelvezető rendszer az oka.
A csornai Hökkön József mostanában ha be akar gyújtani, gumicsizmát húz. Kazánja ugyanis családi házának pincéjében van, ott pedig majdnem tíz centiméteres a víz. A Táncsics utcai férfi azt mondja: amíg nem nyúltak hozzá a város csapadékvíz-elvezető rendszeréhez, ilyen gondja nem volt. Szerinte az árkokat hol mélyítették, hol betemették, így a víz nem talál utat magának, csak a házak között.
A település határába, Pálmajor felé vezet a Táncsics utca. A földút mentén két oldalról is árok van, a víz mégsem folyik el.

Elhanyagolt csatornák

– Egyrészt gondot okoz, hogy a csatornák elhanyagoltak: nem tisztítják, nem rendezik a medret. Emiatt a víz nem tud lefolyni a határba, áll a földeken is – sorolta a gondokat Hökkön József. – Az utca végén lévő egyik árkot néhány évvel ezelőtt bővítették, szerintem feleslegesen. Átereszt ugyan csináltak, de annyira mélyen, hogy nem látja el feladatát. Az árok addig volt rendezve, amíg én kaszáltam az állatoknak.
Hökkön József szerint a megoldás az lenne, ha visszatöltenék az érintett árkot, a többit pedig kitisztítanák.

Egy vállalkozó végzi

A Kisalföldnek Papp Imre csornai alpolgármester januárban nyilatkozott a város csapadékelvezető rendszeréről. Akkor azt mondta: felvették a kapcsolatot a kapuvári vízgazdálkodási társulattal, és keresik a megoldást a település külterületén a csapadékvíz elvezetésére. Megállapodtak egy vállalkozóval, aki azonnal hozzálát a Nap, a Hegyeshalmi, a Kismartoni és a Táncsics utcákban egészen, vagy részlegesen az árkok rendbetételéhez.

„ Valóban gond"

Papp Imre újbóli érdeklődésünkre elmondta: a magas belvíz és a csapadék valóban okozhat gondokat. Az önkormányzat továbbra is mindent megtesz azért, hogy ezek a problémák a helybelieket kevésbé érintsék.

A városháza vagyonosztályán megtudtuk: a szakember a Nap, a Hegyeshalmi, a Kismartoni, a Táncsics, a Bercsényi utcákban és a Kisházasi-dűlőben végzett kárelhárítási munkákat. Amíg azonban a jelenlegihez hasonló időjárás lesz, nyilván számítani lehet újabb és újabb vízbetörésekre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új eszközök a csornai kórházban

A szükség és a lehetőség szerencsés találkozásának, na meg a sikeres pályázatnak köszönhetően a közeli hetekben új eszközökhöz jut a Margit Kórház. Papp József polgármester elmondta: 8,5 milliárd forint értékben majdnem ezer különböző készüléket vásárolt az egészségügyi tárca, melyeket az intézmények ingyenes használatra kapnak meg. Tovább olvasom