Kisalföld logö

2017. 02. 23. csütörtök - Alfréd 5°C | 12°C Még több cikk.

Álellenőrök járják a településeket

Ál-villanyóraleolvasók, gázszivárgás-ellenőrök és illegális favágók járják Rábaköz  teleüléseit.
Ál-villanyóraleolvasókról és gázszivárgás-ellenőrökről, illegális favágókról és személyautó ülésén hagyott kétmillió forintról szól a Csornai Rendőrkapitányság legfrissebb bűnügyi krónikája.

A Csornai Rendőrkapitányság munkatársai a Kisalföld segítségével már több ízben felhívták az itt élők – főleg az idős egyedülállók – figyelmét, hogy legyenek óvatosak az őket megkörnyékező ismeretlenekkel szemben, semmiképpen ne engedjenek be idegeneket a lakásba.

Úgy tűnik, hiábavaló a számos figyelmeztetés, a csalókat továbbra is bizalmukba fogadják az emberek. Ezt aztán alaposan meg is bánják, hisz az esetek nagy részében a sok munkával összegyűjtött pénz bánja a könnyelműséget. Akkor pedig már késő a bánat...

Villanyóra-leolvasás 270 ezerért

Szilban azzal az ürüggyel tértek be ismeretlenek egy idős ember családi házába, hogy a villanyóra állását leolvassák. Közben arra kérték a házigazdát, váltson fel egy húszezres bankót, amit ő meg is tett. Ezután egy újabb húszezres felváltására kérték. Ekkor a segítőkész koros ember átment a másik helyiségbe.

Ezt az időt használta ki az egyik ismeretlen arra, hogy a konyhaszekrényben lévő borítékból kiemeljen 30 ezer forintot. De ez sem volt elég, hisz az idős férfi figyelmét elterelve az étkezőhelyiségben meglelt takarékkönyvben lévő 240 ezer forintot is magukkal vitték. Így összesen 270 ezer forintba került a „villanyóra-leolvasók" látogatása.

Gumikesztyűs gázellenőr

Csornán viszont gázszivárgás ellenőrzése ürügyén kéredzkedett be egy idős asszony családi házába két ismeretlen férfi. Az utcaajtón belépve nyomban gumikesztyűt húztak, de semmihez nem nyúltak. Műszer sem volt náluk, csupán az orrukkal próbálták „kideríteni" a nem létező gázszivárgást a kazánházban. Szerencsére semmit sem vittek magukkal, vélhetően a terepszemle volt a céljuk.

Annál is inkább, mivel a gázszolgáltatónál arról tájékoztatták a rendőrséget, hogy a „szivárgásellenőrök" nem a cég emberei. Az igazi szakemberek ugyanis a gázmérőt olvassák le, és arról előzőleg értesítik a fogyasztókat.

Kétmillió az ülésen

Szanyban világos nappal a polgármesteri hivatal előtti parkolóban leállított és valószínűleg nyitva hagyott személygépkocsi jobb első üléséről egy vásárlókosarat emelt ki egy ismeretlen személy, a benne lévő készpénzzel és iratokkal együtt. Az okozott kár 2 millió 30 ezer forint.

Győrsövényház külterületén lévő úgynevezett „Aranka" gátról kilenc darab különböző tőátmérőjű akácfát loptak el. A kár 150 ezer forint. Fehértón az ablak betörése után egy osztrák tulajdonú családi házba hatolt be ismeretlen tettes, és onnan egy televíziókészüléket lopott el 30 ezer forint értékben. A rongálással további 8 ezer forint kárt okozott.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A biotermelésé lehet a jövő

A magyar mezőgazdaság számára a bio lesz az egyedüli kitörési pont, az irányadó vonal ez… Tovább olvasom