Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Alaposan átalakul az iskolarendszer

Dukai Tibort, a kapuvári többcélú kistérség munkaszervezetének vezetőjét február 12-én nevezték ki, s beosztásában december végéig erősítették meg.
Közel százmillió forintos költségvetésről és az oktatási feladatok nagymérvű változásáról számolt be a kapuvári kistérség munkaszervezetének nemrég megválasztott vezetője. Dukai Tibor szerint a kistérség alapfeladatai kismértékben bővültek.

Dukai Tibort, a kapuvári többcélú kistérség munkaszervezetének vezetőjét február 12-én nevezték ki, s beosztásában december végéig erősítették meg.

– Már az elején a mély vízbe dobtak, hiszen a napokban fogadjuk el a kistérség költségvetését – mondta. A Kapuvár és Térsége Többcélú Kistérségi Társulás idén 97,8 millió forintos büdzsével számol, melyből 94 millió forintot visz el maga a működés.

Kiss Judit, a kistérségi iroda munkatársa azonban hozzátette: a működési költségekbe többek közt olyan feladatok tartoznak bele, mint a tagintézményi támogatások, a bejáró tanulók után járó pénzek, a pedagógiai szakszolgálat vagy például a belső ellenőrzés működtetése. A működési költségekből fedezik a szociális és területfejlesztési feladatokat is. Fejlesztésekre valamivel több mint hárommillió forintot különítettek el a kistérség költségvetésében.

Dukai Tibor szerint a szervezet alapfeladatai kismértékben bővültek, ám a legnagyobb falatnak még mindig az oktatás számít. – Idén itt lesznek a legnagyobb változások – tette hozzá.

Az előzetes felmérések szerint Osliból Kapuvárra mennek szeptembertől a felső tagozatosok, az alsósok maradnak, vélhetően tagintézményi formában, bár erről még folynak a tárgyalások. A babóti felsősök is Kapuváron folytatják, az alsósok szintén maradnak, az intézményi forma még itt sincs kialakítva.

Szárföldről és Veszkényből már több mint huszonöt éve Kapuvárra járnak a felsősök, az alsó tagozatok maradnak, a formáról még egyeztetnek. A höveji iskola elsőstől harmadikos korukig fogadta a tanulókat, a létszám csökkenése miatt szeptembertől a kicsik is Kapuvárra járnak. A himodi kihelyezett osztályok várhatóan szeptembertől is megmaradnak. – Ezen mozgások egyeztetése tűnik a kistérség legnagyobb feladatának a következő hetekben – zárta a tájékoztatót Dukai Tibor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sokallják a helyi újság és a légkondi költségeit

Abdai Imre csornai önkormányzati képviselő (SZDSZ) szerint sajnálatos, hogy a város idei… Tovább olvasom