Kisalföld logö

2018. 07. 16. hétfő - Valter 17°C | 27°C Még több cikk.

Alapítvány segíti az óvodásokat

Az alapítvány kulturális programokon és jótékonysági bálokon próbál anyagi alapot teremteni az intézmények felszerelésére.
– Négy évvel ezelőtt alakult az alapítványunk, melynek célja az óvodások kulturális fejlődésének elősegítése, valamint az egészséges életmódra nevelés – mondta Licskainé Stipkovits Erika, a kapuvári óvodáskorúakért alapítvány kuratóriumának elnöke. A civil szervezetet a szülők alapították, de bevételeiket különféle rendezvények szervezésével is próbálják növelni.

Az elnök szerint a jövő évtől jogosultak lesznek az egy százalék átvételére is. – A legutóbbi – adventi – rendezvényünk is telt ház előtt zajlott a művelődési ház előterében, ahol az intézmény leendő új igazgatója is fellépett – mondta Licskainé Stipkovits Erika. Hozzátette: a rendezvény bevételéből az óvodások udvari játékait bővítenék, bár erre a célra már két éve gyűjtenek. Az alapítvány első évében a belső berendezésekre költötték a támogatást, a következő évtől kezdték a külső környezet feljavítását. A kuratóriumi elnök szerint a kulturális programokon túl jótékonysági bálokon is gyűjtenek az óvodának, minden év januárjában várják a bálozók adományait.

– A jótékonysági funkció mellett a bál másik célja, hogy a pedagógusok és a szülők jobban megismerjék egymást, a fehér asztal mellett néha könnyebb átbeszélni a problémákat – mondta Licskainé.
Legutóbbi adventi koncertjükön a Laurus együttes varázsolt ünnepi hangulatot a művelődési központba. A koncert érdekessége volt, hogy a zenészekkel fellépett Józsa Éva főiskolai tanár is. Licskainé Stipkovits Erika elmondta: bár a jövő évi programot még nem fogadta el a kuratórium, vélhetően az anyák köszöntése lesz következő rendezvényük. Az elnök hozzátette, szervezetük egy kitüntetés alapításával a minőségi munkára is ösztönzi az óvodák dolgozóit, ezt első alkalommal épp az idei évben adták át.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hullámosak, keskenyek, gödrösek, tengelytörők

A főút állapotáról – és forgalmáról – most ne essék szó, elég annyi, hogy nagyon kellene már az a sokat emlegetett elkerülő. A rábacsanaki bekötőút az első „célállomás”. Toldozott-foltozott, ráz az autó. Egyed előtt balra fordulunk Rábapordány irányába, a szakaszon látszik, hogy javítgatták, a többihez képest talán megfelelő minősítést kaphatna. Tovább olvasom