Kisalföld logö

2017. 11. 25. szombat - Katalin 4°C | 14°C Még több cikk.

Alakul a kapuvári lovasság

Közel negyven taggal megalakult a Kapuvári Lóbarátok Köre. Lengyel Ferenc elnök szerint ez még csak a kezdet.
Közel negyven taggal megalakult a Kapuvári Lóbarátok Köre. Lengyel Ferenc elnök szerint ez még csak a kezdet, s örömtelinek nevezte, hogy végre mozgolódnak a lovasok Kapuvár környékén. Első helyi versenyüket bemutatkozónak és tagtoborzónak is szánták.

– Harmincnyolc lovat szerető helybéli részvételével nemrég alakult a Kapuvári Lóbarátok Köre – kezdte Lengyel Ferenc, a civil szervezet elnöke. A kapuvári vállalkozó szerint épp ideje volt annak, hogy a környéken létrejött hasonló kezdeményezések után végre Kapuváron is összefogják a mára szépszámú lovast. A tagokat jelenleg is toborozzák, szeretnének a környék kisebb településeihez hasonlóan több amatőrversenyt rendezni és a partneregyesületek által szervezett megmozdulásokon is részt vennének. Első nagyobb rendezvényük az elmúlt hét végén tartott lovasnap volt, melyre meglepően szépszámú kapuvári érdeklődő volt kíváncsi. Az úgynevezett Medosz-pályán megrendezett lovasversenyen egyéni hátas ügyességi és fogatos kategóriákban indultak a környék lovasai.

Lengyel Ferenc kijelentette: jó magyar szokás szerint voltak a megmozdulásnak ellenzői is, de azt örömmel újságolta, hogy kezdeményezésüket nagyon sok helybéli vállalkozó támogatta. A vasárnapi versenyt egyfajta figyelemfelkeltő és tagtoborzó megmozdulásnak szánták, egyben jelezték is megalakulásukat a nagyközönség felé. – Jelenleg amatőrversenyeken indulunk, de hosszú távú terveinkben komolyabb elképzelések is szerepelnek – tette hozzá az elnök. A kör munkáját környékbeli hivatásos szakemberek is segítik, így a helyi Kalmár György és a mihályi Horváth Péter lovász is.
Az elmúlt hétvége legeredményesebb lovasai Mátis László, Kozma Ádám és Sipőcz Gergő voltak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyolcvan kiállító az expón

Nyolcvan kiállító részvételével, megyezászló átadásával és Biró Péter polgármester megnyitójával… Tovább olvasom