Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 13°C Még több cikk.

˝Aki látta a régit, érti, miért örülünk˝

Csornán 1928-ban hozták létre az első mentőállomást. 1972-ben 1,9 millió forintból építettek újat, melyet idén 50 millió forintból újítottak fel.
„Aki látta állomásunkat a felújítás előtt, érti, miért örülünk most" – mondták tegnap a csornai mentőállomás dolgozói. A mentősök ünnepélyesen is birtokba vehették a több mint ötvenmillió forintból átalakított, korszerűsített munkahelyüket. A rekonstrukció nemcsak kényelmesebb körülményeket teremtett, hanem a vonulási időt is csökkentette.

Czirner József, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) operatív igazgatója is erre hívta fel a figyelmet beszédében. Hangsúlyozta, az előírás szerint a riasztástól számítva egy percen belül ki kell indulniuk a mentőknek állomásukról. A korszerűsítéssel ez most már Csornán is megvalósítható. A szakember elmondta: megyénkben tavaly összesen 42 ezer feladatot láttak el kollégái. Ehhez 1,3 millió kilométert tettek meg.

A csornai mentőállomást több mint ötvenmillió forintból újították fel.
A csornai mentőállomást több mint ötvenmillió forintból újították fel.

Dr. Lórántfy Mária, az OMSZ nyugat-dunántúli regionális igazgatója a szolgálat csornai múltját idézte fel. Eszerint a Vármegyék és Városok Országos Mentőegyesülete 1928-ban a Margit Kórházban létesített mentőállomást, melynek egy mentőkocsija volt. 1948-ban, az OMSZ megalakulásakor új helyre, az egykori Ráth-kastélyba költözött az állomás, de még mindig csak egy járművel rendelkezett. 1971-ben aztán, mi- után Csornát várossá nyilvánították, az új épület építését is megkezdték és 1972-ben adták át. 1,9 millió forintba került, melyet az országos szolgálat biztosított. Akkor egy huszonnégy órás és egy nappali gépkocsit használtak. Ma huszonheten dolgoznak a csornai állomáson, egy huszonnégy órás esetkocsival, egy huszonnégy órás és egy nappalos mentőkocsival. A regionális igazgató kifejtette: a kórházak struktúraváltásakor a betegutak is megváltoztak. A csornai és környékbeli betegeket elsősorban a győri kórházba szállítják munkatársai. Tavaly több mint háromezer feladatot láttak el és 170 ezer kilométert tettek meg.

– Kezdjük belakni új munkahelyünket és nagyon örülünk neki – mondták el a Kisalföldnek a mentőállomás dolgozói. – Korábban gondok voltak a nyílászárókkal, a tetővel és bizony a berendezés sem volt éppen modern. Most ez megváltozott és kényelmes körülmények között láthatjuk el feladatainkat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Együttműködési szerződést kötöttek - fotók

A minap a kapuvári városházán együttműködési szerződést írt alá Hámori György kapuvári polgármester… Tovább olvasom