Kisalföld logö

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 11°C | 21°C Még több cikk.

Aki az ˝életet˝ adja az embereknek

Tizenöt éve dolgozik pékként a kapuvári Pirka László. A fiatalember szakmájában a minőséget, az igényességet követeli meg.
Több mint tizenöt éve dolgozik első munkahelyén a kapuvári Pirka László. A 36 éves férfi a húszéves fennállását ünneplő kapuvári Ambrózia Pékség egyik „első fecskéje", hiszen az alkalmazott az elsők között érkezett a kemencék mellé.

– A pék végzettséget Győrben szereztem meg még 1993-ban, s itt kezdtem dolgozni – mesélt a kezdetekről a fiatalember. Hangsúlyozta: akkoriban a napjainkban hiányszakmának számító pékeknél komoly túljelentkezés volt. – Még volt becsülete ennek a szakmának is, éppen ezért nagyon nehéz volt bekerülni az iskolába. Ám azt hozzá kell tennem, akik velem együtt végeztek, közülük nagyon kevesen maradtak meg a szakmában – mondta Pirka László. Úgy véli: a pékmesterség nem azért hiányszakma, mert kevesen tanulják, hanem mert jó szakembert keveset találni.

 Pirka László: Fontos a minőség és az igényes munka
Pirka László: "Fontos a minőség és az igényes munka"


– Az elmúlt tizenöt évben egy percig sem bántam meg, hogy ezt a szakmát választottam. Hiába az éjszakai munka, szép dolog élelmiszerrel dolgozni, ahogy egyik tanárom akkoriban mondta: olyan terméket készíts, amit te is szívesen megennél – mesélte Pirka László. Hozzátette: az „életet" adja az embereknek, hiszen egykor a kenyeret ezzel a névvel is illették.

Pirka László a másfél évtizednyi tapasztalatot már munkatársainak adja át, hiszen fiatalkora ellenére műszakvezetőként dolgozik a cégnél. – Hat ember munkáját figyelem, legfontosabb számomra a minőség és az igényesség, ezeket a próbálom továbbadni a többieknek is. Reményeim szerint minél eredményesebben – mondta a fiatal pék.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az átereszt még a tankok tették tönkre

Sok gondot okoz Csornán, a Vilmos park környékén a magas belvíz. A pincékben ázik a tüzelő,… Tovább olvasom