Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Akciókkal erősítik a közbiztonságot Rábaközben

A közbiztonsági háló programban meghatározott feladatokat hajtják végre a csornai rendőrök is. Hetente egyszer minden faluban fokozott ellenőrzést tartanak.

Az Országos Rendőr-főkapitányság által elrendelt közbiztonsági háló program keretében a Rábaközben is fokozták a rendőri jelenlétet. Minden településen, minden héten egy-egy napon ellenőriznek. A helybeliek szerint indokolt az intézkedés, és örülnek is neki.

A hálóprogram május 31-ig tart. A cél, hogy megelőzzék a kerékpáros- és gyalogosbaleseteket, javítsák a közlekedésbiztonsági helyzetet. Nagy hangsúlyt fektetnek a rendőrök a Rábaközben az utazóbűnözés visszaszorítására.

Március második hetében a Csornai Rendőrkapitányság illetékességi területén a közbiztonsági háló programban 148 személyt és 131 járművet ellenőriztek. Egy embert bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt elő is állítottak. Tíz igazoltatottal szemben helyszíni bírságot szabtak ki, összesen huszonöt esetben éltek a közigazgatási, illetve szabálysértési eljárás lehetőségével. Legfontosabb eredménynek tartják a rendőrök, hogy a fokozott ellenőrzések ideje alatt az adott településeken bűncselekményt nem követtek el. Például Sopronnémetiben sem, ahol pedig korábban előfordultak besurranásos lopások. Kiss Bálintné éppen emiatt fogadja örömmel, hogy az egyenruhások rendszeresen megjelennek lakóhelyén.

A rendőrök Kiss Bálintnénak is elmondták Sopronnémetiben, amit az asszony már így is tudott: idegeneket semmiképp ne engedjen be a lakásába.
A rendőrök Kiss Bálintnénak is elmondták Sopronnémetiben, amit az asszony már így is tudott: idegeneket semmiképp ne engedjen be a lakásába.

Tíz igazoltatottal szemben helyszíni bírságot szabtak ki, összesen huszonöt esetben éltek a közigazgatási, illetve szabálysértési eljárás lehetőségével.
– A szomszédomban is jártak a közelmúltban trükkös tolvajok, szerencsére őket elkapták – fogalmazott a nyugdíjas asszony. – Manapság nem lehet megbízni senkiben, a lakásba meg egyáltalán nem engedek be idegent. Nemrégen a villanyórával kapcsolatban csöngettek be hozzám, de amíg igazolványt nem mutattak, az utcaajtót sem nyitottam ki. Sajnálom azokat, akik szerencsétlenül járnak, de mindenkinek vigyáznia kell. Nem szabad elhinni a különböző meséket, amikkel be-bekopogtatnak az idősekhez. Nagyon helyes, hogy a rendőrök ezentúl gyakrabban jönnek Sopronnémetibe. A baj ugyanis nem a helyiekkel van, hanem azokkal, akik direkt a bűnözés miatt veszik célba a falut.

Olvasóink írták

 • 8. nüs 2010. március 27. 06:24
  „Miért, milyen hozzá állást vártál egy süntöl?
  Zaklatod szegínyt holmi munkával :)”
 • 7. janika 2010. március 26. 15:23
  „No már vártam az efféle magatartású hozzászólást!v "seriff"" Szerintem ez a rendőri hozzáállás is e környéken ezért nincs feljelentés!”
 • 6. seriff 2010. március 26. 13:19
  „Szerintem csak egy embert csapott be, az is Te vagy! Még egy balekot nem hinném, hogy talál!!!!!”
 • 5. janika 2010. március 24. 18:23
  „Hát nem is fogják elkapni a "narancs-sárga rábapatonai teherautóst", az biztos! Ő továűbbra is becsaphatja a megrendelőit és sosem fogja a többi tüzifátfát kiszállitani amivel még tartozik!”
 • 4. miracle. 2010. március 24. 12:13
  „Mindez szép és jó, hogy több rendőr lepi el utcáinkat, dícséretes!
  Csak azt nem értem miért éppen most, attól még a kutya sem fog az mszp-re szavazni!
  Több rendőr, még több bírság, még több lenyúlás a kis emberektől.
  Erre megy ki a játék semmi másra!”
 • 3. ladiszlo 2010. március 23. 16:54
  „Remélem fotóztak is,persze 30 rugóért!!!!!!!!!!”
 • 2. nüs 2010. március 23. 06:07
  „Tíz igazoltatottal szemben helyszíni bírságot szabtak ki,
  huszonöt esetben éltek a közigazgatási, illetve szabálysértési eljárás lehetőségével.

  Igen ezek valóban növelik az emberek biztonság érzetét.”
 • 1. janika 2010. március 22. 12:39
  „No és megtalálták már, azt a rábapatonai narancssárga- autós fuvarost, aki becsapja a tüzifa szállításkor a megrendelőit? Mert janúár 12.-e óta lóg, hozza a tizmázsa tözifát aminek az árát már januárba felvette!
  Vagy ép ezt a kadályozzák meg a derék rendőreink, mert lopott volt a fa amit eddig hoztak,vittek és már nem tudnak lopni?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közbiztonsági Háló program a Csornán

Tovább folytatódott a Közbiztonsági Háló program a Csornai Rendőrkapitányság illetékességi… Tovább olvasom