Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 1°C Még több cikk.

Akciócsoport alakul a Rábáért

Magyar–osztrák akciócsoport kezdi meg működését rövidesen a Rába-szennyezés ügyében. Konkrét javaslatokat szeptemberig kell készíteniük a szakértőknek.
A napokban kezdi meg működését a Rába-szennyezést vizsgáló közös magyar–osztrák akciócsoport. A tizenkét tagú bizottságban hat magyar és hat osztrák szakértő dolgozik majd. A Rába mentieket Nemes László sobori polgármester, a Rába Szövetség elnöke is képviseli.

Magyar részről részt vesz még a munkában Őri István, a környezetvédelmi tárca kabinetfőnöke, Somlyódi László akadémikus, Kovács Péter, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium főosztályvezető- helyettese, Horváth István, a Külügyminisztérium munkatársa és Nádor István, a Nyugat-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság igazgatója. Fodor Gábor környezetvédelmi és vízügyi miniszter néhány napon belül összehívja a bizottság alakuló ülését a Rába mellé, hogy az akciócsoport a helyszínen tájékozódjon arról, milyen problémákkal kell szembenézni az ott élőknek.

A szakminiszter szerint az akciócsoport osztrák tagjait már a jövő hétre meghívják Magyarországra, hogy tanulmányozzák a Rába-szennyezés mibenlétét. A tárcavezető úgy véli, hogy a magyar– osztrák közös akciócsoportnak a Rába szennyezettségével kapcsolatban nem „további papírokat kell gyártania", hanem konkrét javaslatokat kell tennie legkésőbb szeptemberig a szenynyezés megszüntetésére.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra megrendezik a perecfesztivált

Tavaly rendeztek először hagyományteremtő szándékkal perecfesztivált a Rábaközben. A rendezvénynek Páli adott otthont. De hogy lesz-e perecfesztivál idén is, arról Hutflesz Mihályt, a szervező Régiófókusz Kht. ügyvezetőjét kérdeztük. – Természetesen ebben az évben is tartunk perecfesztivált, méghozzá június 16-án, Páliban a sportpályán, a 86-os főút mellett – mondta Hutflesz Mihály. Tovább olvasom