Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

Akadémia: egészség és egészségügy

Október közepén ismét előadás-sorozat kezdődik
a rábaközi Nyugdíjas Akadémián. A hétrészes program vázát az egészség és az egészségügy adja.


A csornai Városi Művelődési Központban működő felnőttképzési központ október 16-tól ismét megrendezi a 2011-ben életre hívott előadás-sorozatot, a Nyugdíjas Akadémiát. A célközönsége az idősebb korosztály. A program a Csorna Térségi Önkormányzatok Társulása és a Városi Művelődési Központ közös szervezése, melyhez ezúttal a csornai Margit Kórház is csatlakozott. A témákat és az előadókat is a nagy múltú intézmény biztosítja.

Az előadások a megszokott időben, minden héten szerdánként délután négy órától hallgathatók meg a Városi Művelődési Központ színháztermében.

A programsorozathoz bármikor lehet csatlakozni, a részvétel nem kötött előzetes regisztrációhoz és díjmentes. A szervezők a programváltozás lehetőségét fenntartják.

Október 16-án, szerdán dr. Lukács Margit belgyógyász-kar-
diológus „Szív- és érrendszeri betegségek és az ahhoz vezető állapotok", október 30-án dr. Ábrahám Péter belgyógyász-gasztroenterológus pedig „Gyomor-bél rendszeri betegségek az időskorban" címmel tart előadást. November 6-án dr. Polgár Csaba szülész-nőgyógyász a változókori és azt követő nőgyógyászati problémákról beszél, november 13-án dr. Szele Márta pszichiáter „Szellemi hanyatlás megelőzése és kezelése" címmel mondja el gondolatait.

November 20-án dr. Unger Erika tüdőgyógyásztól a krónikus légzőszervi betegségek és a dohányzás kapcsolatáról hallhatnak az érdeklődők. November 27-én dr. Faragó Sarolta neurológus az idegrendszeri és mozgásszervi betegségek rehabilitációjával ismerteti meg a közönséget. Míg a sorozat zárásaként, december 4-én dr. Winiczai Zoltán igazgató főorvos „Trendek és jövőkép az egészségügyben, a csornai Margit Kórház szerepe és jövője az egészségügyi ellátó struktúrában" címmel tájékoztatja a lehetőségekről az akadémia hallgatóit.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A jubileum összetrombitálta az öregdiákokat

A héten ünnepli fennállásának hatvanéves jubileumát a kapuvári Felsőbüki Nagy Pál Gimnázium. Tovább olvasom