Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 3°C Még több cikk.

Akadálymentes rendőrség

Csorna - A megyei rendőr-főkapitányság az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében kapott támogatásból valósította meg a Csornai Rendőrkapitányság akadálymentesítését.

Az ügyfélszolgálati iroda megközelítése vált elérhetővé a sérültséggel élők számára. Felfestéssel, piktogrammal és táblával jelölték ki az akadálymentes parkolót is.

A folyosón mobil indukciós hurkot alakítottak ki, a belső helyiségek ajtói küszöb nélkül készültek. Az épületben akadálymentes vizesblokk is rendelkezésre áll. Elhelyeztek információs táblákat is, a rajtuk lévő információt több érzékszervvel is felfoghatóvá tették.

A csornai rendőrség épületét akadálymentesítették.
A csornai rendőrség épületét akadálymentesítették.

A mozgásukban korlátozott, vak és gyengén látó, valamint segítségre szoruló, kisgyermekkel érkező ügyfelek száma várhatóan növekszik a következő időszakban. A beruházás számukra biztosítja az intézmény által nyújtott szolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférést, a hatósági ügyek személyes intézésének lehetőségét. A fejlesztéshez az EU és az állam összesen 7,4 millió forinttal járult hozzá.

Olvasóink írták

 • 6. Pelikán56 2009. december 15. 07:16
  „A szépség hibája a dolognak ezt a bejáratot a fegyverellenőrzésre érkezők használják pl. a vadászok bitonságiőrők, azok között ha van rokkant hogy kap fegyver engedélyt, meg ugye a babakocsival is sokan érkeznek a rakodóban elfér a sörétes”
 • 5. tettes 2009. december 14. 17:42
  „Aki megcsúszik itt,az vagy nem az útviszonyoknak megfelelően vezetett,vagy nem viselt téli gumit a járgánya.Ha már ekkora habokat csapnak itt egyesek a téli gumi körül!!!!”
 • 4. janika 2009. december 14. 13:18
  „"miro132" szerintem így is gond lesz kiérni a helyszínre! Főleg, ha már a babkocsikat is feltörik,vagy, ha leszívják a hajtó anyagát!”
 • 3. miro132 2009. december 14. 12:49
  „remélhetőleg csúszásgátló bevonatot kapottt a járólap. elég durva lenne a jövő heti hirekben azt olvasnánk hogy valaki nyakát törte az új rámpán mert elcsúszott....”
 • 2. Lotta 2009. december 14. 11:53
  „Nem csak nekik könnyebb így, hanem a babakocsival közlekedőknek is.”
 • 1. janika 2009. december 14. 11:04
  „Csak úgy tolonganak a kerekes székesek!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Telt házas adventi hangverseny

Az óvodások is felléptek: Csordultig megtelt a győrsövényházi templom a helyi kamarakórus… Tovább olvasom