Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Akadálymentes rendőrség

Csorna - Akadálymentesítik a Csornai Rendőrkapitányság ügyfélfogadóját szeptember 30-ig. A beruházásra a megyei főkapitányság nyert támogatást pályázaton, 7,5 millió forintot.

A kapitányság földszinti irodájában a közlekedési és igazgatásrendészeti hatósági ügyeiket intézhetik az ügyfelek. A fejlesztés során felfestéssel, piktogrammal és táblával jelölten alakítják ki az akadálymentes parkolót. Az épület bejárata szintén akadálymentes burkolaton közelíthető majd
A kapitányság átépítése során együttműködnek a fogyatékossággal élők társadalmi szervezeteivel.
meg. A hallássérültekre gondolva a folyosón mobil indukciós hurkot létesítenek. A belső helyiségek ajtóit küszöb nélkül készítik el és az átlagosnál szélesebben. Akadálymentes vizesblokkot is létrehoznak, csúszásmentes burkolattal, kapaszkodókkal. Az információs táblák is igazodnak az előírásokhoz. A tájékozódást segítik majd a feliratok, szimbólumok, formák, fények, színek, hangok. A kapitányság átépítése során együttműködnek a fogyatékossággal élők társadalmi szervezeteivel, a kivitelezést rehabilitációs szakmérnök ellenőrzi.

Olvasóink írták

  • 1. janika 2009. július 31. 09:09
    „Csak nem egyre nő a mozgáskorlátozottak és az egyéb fogyatékosok elleni sérelem? Igaz manapság az értelmi fogyatékosok garázdálkodnak, mert szabadlábra engedik Őket! Csupán azért mert nem képesek sem foglalkoztatni sem ellátni őket az alapvető megélhetéssel. Legkönnyebb 50%-os munkavégzés csökkenést állapítani akkor mehet a merre lát, akár éhen is dögölhet ,ha nem képes lopni vagy átverni a nála hiszékenyebbeket.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Posztumusz kitüntetés a ferences költőnek

Szil - A szülőfalu szeretetéért, verseiért posztumusz díszpolgári címmel tüntették ki P. Tóth Ede… Tovább olvasom