Kisalföld logö

2017. 06. 29. csütörtök - Péter, Pál 21°C | 31°C Még több cikk.

Ajándékok helyett ünnepi műsorok

Rábaköz - A közös rendezvények, gyertyagyújtás és karácsonyi műsor jelentik az önkormányzati ajándékot a helyieknek idén. Kevés faluban futja kézzelfogható ünnepi javakra.

A rábaközi önkormányzatok anyagi lehetőségei nem teszik lehetővé a bőkezű karácsonyi ajándékozást. Két korosztályt, az időseket, illetve a gyerekeket lepik meg apróságokkal. A községek inkább a közös ünnepi rendezvényekre, például adventi gyertyagyújtásra vagy a falukarácsonyra helyezik a hangsúlyt.

A bősárkányi önkormányzat a falu kétszázhetvenhét, hetven éven felüli lakosát lepte meg karácsonyi csomaggal. Az idősek kétezer forint értékben kaptak ajándékot. Rajtuk kívül még a gyerekekre is gondoltak. A helyi óvodások és általános iskolások Mikulás-csomagot vehettek át.

Dénesfán a gyerekek kaptak 1500 forint értékben ajándékot, illetve karácsony előtt közös ünneplésre hívják a községvezetők a helybelieket.

– Idén szerény anyagi lehetőségek mellett inkább lelkiekben támogatjuk a községben élőket – mondta el érdeklődésünkre Lengyel Lajos, Szil polgármestere. Az önkormányzat a település hetvenévesnél idősebb polgárait – százhetvenhatan vannak – 1500 forinttal támogatta, és a gyerekek kaptak kisebb csomagot. A polgármester még megemlítette: a szili újszülöttek szüleinek karácsony előtt néhány nappal adják át a falu ajándékát, egy 20 ezer forintos kötvényt. Az addig kamatozó összeget a gyerekek tizennyolc éves korukban vehetik fel.

Pásztoriban köztéri betlehem épült, itt rendezik majd a közös karácsonyi ünnepséget is.
Pásztoriban köztéri betlehem épült, itt rendezik majd a közös karácsonyi ünnepséget is.

– Jelentős kiadásaink vannak idén, például az iskola felújítása. Ráadásul a megszorító intézkedések miatt is kevesebb lehetőségünk van a helyieket megajándékozni – érvelt Lengyel Lajos.

Páliban nincs külön karácsonyi ajándékozás, tudtuk meg a községházán. Advent első vasárnapján ünnepi rendezvényen forralt borral és süteménnyel látták vendégül az érdeklődőket. A gyerekek persze Mikulás napján megkapták szokásos csomagjukat. Veszkényben a gyerekekről emlékeznek meg karácsonykor. A közös ünnepségen adják át nekik az önkormányzat jelképes ajándékát.

Pásztoriban egy rendezvény lesz a közös ajándék. Ezen fellép a szili Linkó Citerazenekar, illetve a helyi óvodások. Az ünnepségen az önkormányzat forralt borral, süteménnyel, gyümölccsel kedveskedik a pásztoriaknak.

Vásárosfalun került pénz meglepetésre. A gyerekek és az idősek, összesen hetvenegyen 3–3 ezer forint kaptak karácsonyi ajándékként. Ezenkívül a legkisebbeket Mikulás-csomaggal is megörvendeztették. Ez utóbbit a Vöröskereszt és a helyi civil szervezetek biztosították.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Játszótér és felújítások a tiszteletdíjakból

Képviselői tiszteletdíjakból épült játszótér Bősárkányban. A község elöljárói ugyanis minden évben… Tovább olvasom