Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Ajándék könyvek a gyerekeknek

Magyarkeresztúr–Farád - Egy magyarkeresztúri asszony könyvekkel támogatja a farádi általános iskolát. Gyűjteményéből 300 kötetet adott az intézménynek.
Ajándék könyvekkel gyarapodott a farádi általános iskola könyvtára. A Magyarkeresztúron élő Schmölz Mária gyűjteményének 300 kötetét ajánlotta fel az intézménynek, köztük magyar és német nyelvű szépirodalmi műveket és gyerekkönyveket.

Schmölz Mária nyolc évvel ezelőtt vásárolt házat a rábaközi faluban, előtte Ausztriában, Bécsben élt. Könyvtárának egy részét, úgy gondolta, felajánlja a gyerekeknek. Mivel a magyarkeresztúri iskola megszűnt, a közeli Farádot választotta.

Schmölz Mária (balra) ajándék könyveit Kovács Tamásné iskolaigazgató örömmel vette át Magyarkeresztúron.
Schmölz Mária (balra) ajándék könyveit Kovács Tamásné iskolaigazgató örömmel vette át Magyarkeresztúron.


– Ha csak egy gyereknek adom át a könyveket, az vagy elolvassa, vagy nem, de mindenképpen csak porosodnak a polcon – indokolta döntését az asszony. – Így viszont az iskolai könyvtárban a farádi gyerekek hozzájuthatnak, elolvashatják, esetleg biztathatják is egymást olvasásra. Velem nevelőapám szerettette meg az olvasást, nagyon sok könyvem van, német és magyar nyelvűek is. Ma is sokat és szívesen olvasok. A gyűjteményem egy részét azonban már nem volt hova tennem, ezért gondoltam úgy, hogy felajánlom az iskolának.

Kovács Tamásné, a farádi iskola igazgatója örömmel vette át a könyveket. Mint mondta, mindenképpen hasznos, ha újabb kötetekkel bővül az állományuk. A Jókai-, Verne-, Dumas-regények mellett az ajándékban megtalálható volt József Attila és Petőfi Sándor összes verse, de a kisebbeknek a Pöttyös sorozat néhány darabja is.

Olvasóink írták

  • 1. 007dsads 2008. szeptember 12. 18:13
    „hima te rák”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Olcsó és divatos vidéken szórakozni

Csorna - Néhány éve fiatalok tömege szórakozott Csornán. A város azonban napjainkban már nem… Tovább olvasom