Kisalföld logö

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 10°C | 17°C Még több cikk.

Ahol még a szúnyogirtásra is összedobták a pénzt

A helyi önkormányzat mindig számíthat a markotabödögeiek segítségére. Ha kell, lapátot, gereblyét ragadnak, ha kell, fakanalat.


Markotabödögét nyugodtan lehet manapság az összefogás falujaként jellemezni. Ha az önkormányzat segítséget kér a helyiektől, mindig vannak, akikre számítani lehet. Közösségi összefogással szépülnek a közterületek, szervezik a rendezvényeket, sőt, még szúnyogot is a falubeliek felajánlásával gyérítettek a nyáron. A polgármester úgy értékeli a sok segítséget, hogy a markotabödögeiek magukénak érzik községüket.

A legutóbbi helyi újságban a polgármester „alig győzte" a köszönetnyilvánításokat. Persze Horváth Sándor számára ez egyáltalán nem teher, inkább büszkeséggel tölti el a helyzet.

Kiss Mihályné szerint a helyiek meglátják, hol van feladat. Virágot is ők ültetnek a közterületeken.
Kiss Mihályné szerint a helyiek meglátják, hol van feladat. Virágot is ők ültetnek a közterületeken.

– Szerencsére a társadalmi munkától nem idegenkednek a falubeliek. Az elmúlt időszakban számos esetben adták ennek példáját – mondta a Kisalföldnek Horváth Sándor. – Legutóbb például a temetőket tettük rendbe közös erővel. Megértették, hogy nincs pénzünk közmunkásra, muszáj így megoldanunk. Szedtük a faleveleket, tisztítottuk az utakat, járdákat. A falu virágosítása évek óta így működik. Családok ajánlják fel a növényeket és közösen ültetjük el. Aztán a rendezvények szervezéséből is minden korosztály kiveszi a részét. A szúnyogirtásra a családok nyolcvan százaléka ajánlott fel pénzt. Egy teljes gyérítésre elegendő összeg jött össze.

Az önkormányzat igyekszik mindenkinek megköszönni a közreműködést. A helyi újságban név szerint is megemlítik a résztvevőket.
Természetesen Markotabödögén is vannak viták, véleménykülönbségek. Ám amikor a közösségről, a faluról van szó, félreteszik a nézeteltéréseket. Kiss Mihályné egyike azoknak a helyieknek, akik nemcsak a munkából, de a szervezésből is kiveszik a részüket.
– Mindig is jellemző volt nálunk, hogy az emberek meglátták, hol van szükség a segítségre – fogalmazott Kiss Mihályné. – A nyugdíjasklub és a Markotabödögéért Egyesület tagjai is aktívak, a focisták pedig a sportpálya környezetét rendezik. Virágokat ültetünk, az ágyásokat kapáljuk, de ha kell, főzünk az Uborkafesztiválon. Magunknak csináljuk, nem másnak és ezt mindenki tudja.
hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Márton-napi mulatság a beledi csarnokban

Az Egyesített Szociális Központ szervezésében Márton-napi rendezvényt tartanak a tornacsarnokban… Tovább olvasom