Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Agrártámogatások: közeleg a határidő

Május 15-ig nyújthatják be a mezőgazdasági termelők az agrártámogatások iránti igényeiket. Változtak a feltételek, a határidők.


Kedvezőtlen időjárási viszonyok között kezdték meg a tavaszi munkákat a mezőgazdasági termelők. Szabó Lajos megyei főfalugazdász elmondta: az elmúlt év csapadékbősége után mostanra rendkívüli a hiány. Jelentős területeken elmaradt például az őszi betakarítás és az őszi szántás, így most van, ahol párhuzamosan megy a kukorica aratása és vetése.

Szabó Lajos megyei főfalugazdász
Szabó Lajos megyei főfalugazdász


– Közel két hónapja számottevő csapadék nem hullott térségünkben. Ez a helyzet a belvizek eltűnésének kedvezett ugyan, de a tavaszi növények kelésének nem – fogalmazott Szabó Lajos. Hozzátette: az aktuális mezőgazdasági munkák mellett fontos feladata a gazdálkodónak az agrártámogatások ügyintézése.

– Felhívjuk a gazdálkodók figyelmét, hogy a támogatás szankciómentes benyújtási határideje május 15. Az idei évtől, az új támogatási ciklusban új elemek jelentek meg az igénylések során. A diverzifikációra, zöldítésre, a fiatal gazdára, a kistermelői átalányra, a zöldség-gyümölcs termelői, az anyatehén és hízóbika jogcímekre most kell igényelni támogatást.

Szabó Lajos kiemelte: a gazdatársak fordítsanak kiemelt figyelmet a határidőkre, mert sok jogcím esetén változott a benyújtási időszak és módosultak a feltételek. A főfalugazdász megjegyezte: részletes információk kérhetők a falugazdászoktól és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei igazgatóságának munkatársaitól.

  

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szociális ágazat - Nagy bajban a házi segítség

Tovább olvasom