Kisalföld logö

2017. 08. 23. szerda - Bence 14°C | 23°C Még több cikk.

Adventköszöntő a múzeumban

Vélhetően nem bánták meg, akik a Csornai Múzeum hagyományos karácsony előtti rendezvényét, az adventköszöntőt választották hétvégi programnak. A jelenlévők ugyanis bensőséges hangulatú másfél órát tölthettek el együtt.
Miként az elmúlt években, idén is megtartották az adventköszöntő rendezvényt a Csornai Múzeumban. Szombaton délután az intézmény kazettás termét jócskán megtöltötte az érdeklődő közönség, hisz nem kisebb egyéniség, mint Péreli Zsuzsa Munkácsy- és nívódíjas, érdemes művész gobelinkiállítására is invitált a meghívó.

Először házigazdaként V. Szalontay Judit múzeumigazgató köszöntötte az egybegyűlteket, majd dr. Horváth Lóránt Ödön premontrei apát, csornai prépost prelátus mondta el adventköszöntőjét. Megfogalmazása szerint nem múlunk el teljesen, a mi életünk célja az örökkévalóság.
Végezetül mindnyájunknak méltó felkészülést kívánt, ajándékozó szeretettel és reménykedéssel, hogy minden jóra és szépre fordul az ünnepi időszakban.

A múzeumfenntartó megyei önkormányzat üdvözletét, a jókívánságokat dr. Gulyás Zoltán tolmácsolta, azután pedig Csorba Csilla művészettörténésznek, a Budapesti Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatóhelyettesének rendkívül alapos, minden részletre kiterjedő megnyitóját hallgathatta a közönség. Csorba Csilla méltatta Péreli Zsuzsa munkásságát, kiemelve egy-egy alkotást, így többek között a Boldogasszony, az Aequilibrium vagy éppen a Gyermekmadonna címűt. Szólt a sikerekről, elismerésekről és arról is, hogy a méltán népszerű alkotó olyan képzőművészeti területet választott, amely nehéz, munkaigényes és igen nagy figyelmet kíván.

A rendezvény egyik kedves színfoltja volt, amikor Tolcsvay László Erkel Ferenc-díjas zeneszerző együtt énekelt a szombathelyi Szent Norbert Premontrei Gimnázium kórusával. A hallgatóság nagy tapssal jutalmazta a közös produkciót.

Zárásként V. Szalontay Judit fátyolos hangon mondott köszönetet mindazoknak, akik jelenlétükkel megtisztelték az adventköszöntőt és a kiállítást. Ám az érdeklődők többsége a hivatalos program végeztével is a teremben maradt, hosszasan időzve egy-egy valóban szemet-lelket gyönyörködtető alkotás előtt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rázós utakon

Önkormányzati forrásból, pályázati támogatással és a jóindulatú gazdák összefogásával igyekeznek a… Tovább olvasom