Kisalföld logö

2017. 01. 22. vasárnap - Vince, Artúr -9°C | 2°C Még több cikk.

Adventi míves találkozó Rábakecölön

A Pajtaműhely Alapítvány a rábakecöli népi hagyományok felelevenítését és továbbvitelét tűzte ki célul.
Az elmúlt hét végén Luca-napi míves találkozót tartottak Rábakecölben, „Bábi néni kincsesházában". A tájháznak átalakított épületben az elmúlt években több, különböző ünnephez köthető rendezvényt is tartottak azzal a céllal, hogy felelevenítsék a környék és a távolabbi régiók kézművességét és a lehetőségekhez mérten ezeket a lassan elfeledett foglalkozásokat a helybélieknek megtanítsák.

– Így volt ez legutóbbi rendezvényünkön is, ahol a kosárfonás rejtelmeibe avattuk be az érdeklődőket egy szakember segítségével – mondta Kokas Éva, a Pajtaműhely Alapítvány kuratóriumának elnöke. Az alapítványt a minap jegyezték be, de a munkát már néhány éve elkezdték a Dél-Rábaközben. Húsvétkor, adventkor szerveznek programokat, de idén nyáron is tartottak egyhetes tábort a népi kézművesség megismertetésére. A kuratóriumi elnök szerint örvendetesen sok az érdeklődő, a gyermekek a díszeket készítették a hét végén, az idősebbek a már megtanult kosárfonást folytatták.

– Következő programunkat – immár hagyomány szerint – húsvétra tervezzük – mondta Kokas Éva. Az elmúlt hét végén tradicionális bábjátékkal zárult „Bábi néni kincsesháza" Rábakecölben.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szülőföldünk a költészetben

A kapuvári Pátzay Pál Általános Iskola hagyományos vers- és prózamondó versenyére tíz iskola közel… Tovább olvasom