Kisalföld logö

2017. 02. 21. kedd - Eleonóra 2°C | 8°C Még több cikk.

Adventi fénygyújtás Kapuváron

Második alkalommal ünnepelte szombaton Kapuvár adventi fénygyújtását.

Az elmúlt hétvégén november 27-én este a Szent Anna templomból kijövő emberek örömmel siettek a szomszédban lévő városi karácsonyfához, mivel tudták, várták hogy a Junior Mozgásstúdió, a kapuvári Zenés Táncszínház és a Berg Gusztáv Szakiskola közreműködésével megünnepeljük városunk adventi fénygyújtását immár második alkalommal. Az ezernél is több résztvevőt először közös elmélkedésre hívtuk. A szeretet, az összefogás, az egymás iránti tisztelet ösztönözzön bennünket a napi jócselekedetre, hogy az adventi várakozás hozza meg lelkünk nyugalmát. Ezután elsötétült a város, majd a pár perces elmélkedés után a fényárban úszó gyönyörű városunknak örültünk, tapsoltunk mindannyian. Igazán megható jelenet volt. Ezt követően Hámori György polgármester Úr köszöntötte az ünneplő tömeget, aki többek között elmondta, hogy ez az adventi időszak ne csak ajándékvárásról, hanem a családok összetartozásáról, a közös együttlétekről szóljon.

Adventi fénygyújtás Kapuváron

A három csoport énekeseivel, táncosaival, angyalarcú hópihékkel, gyönyörű mikulásokkal szórakoztattuk a nagyérdeműt, majd forró teával kedveskedtünk a jól átfagyott velünk ünnepelőknek. A közel 60 mikulás tálcákról kínálta a finomabbnál finomabb sütiket, amiket a kedves szülők sütöttek szeretetük jeléül. A sültgesztenye és a forralt bor illata igazi karácsonyi hangulatot varázsolt a városunk Fő terére.
 
„Olyan egyszerű együtt lenni, és együtt ünnepelni, meggyújtani Advent fényeit, örömködni a Fő téren. Mindenki láthatja, hallhatja az ifjú énekeseket, nincs terembeli korlát…Kapuvár lakóival együtt belépni az ünnepi fénykörbe ezen az estén sikerült. Budapestig sehol máshol nem kellett ilyen JÓ Okból megállnom.˝
                                                                                                          Dr. Sas Ágnes
Budapest
 
Így írt a tavalyi közös ünneplésünkről egy kedves átutazó és bízunk abban, hogy az idei fénygyújtásunk is éreztetett sokunkkal, jó kapuvárinak lenni!
 
Ezúton szeretnénk megköszönni a kedves szülőknek, nagyszülőknek a sok finom sütit, teát, az áldozatos munkát. Tamás atyának a segítőkészségét, az áramot, Hámori György polgármester úrnak és a képviselő uraknak, hogy jelenlétükkel megtiszteltek bennünket, és anyagi támogatásukkal segítettek a színpad felállításában. Köszönjük Kóbor Csaba úrnak a kedvezményes színpadot, a sátrakat, Axnix Imre úrnak a szervezésben végzett lelkes munkáját, köszönjük Nagyné Henye Zsuzsának és munkatársainak, hogy ők is hozzájárultak a rendezvény sikeréhez.

Isten áldja a kapuvári embereket!
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hét elején végeztek a vizesek Csornán

Ahogy ígérték, hét elején végeztek a Pannon-Víz zrt. munkatársai a belvárosi szennyvízátemelő… Tovább olvasom