Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 24°C Még több cikk.

Advent ünnepi várakozása

"Isten szent lelke újra megadja az esélyét annak, hogy oázisra, igaz gyöngyre, kincsre leljünk" - mondta Fazakas Zoltán Márton premontrei kormányzó perjel Csornán.

A Csornai Muzeális Kiállítóhely hagyományos Adventköszöntő rendezvényét szombaton délután tartották a Premontrei rendházban. A vendégeket Kovács Tiborné, a múzeum népművelője köszöntötte, majd Firtl Mátyás a megyei közgyűlés alelnöke mondott beszédet.

Az ünnepségen a Kerényi György Művészeti Iskola tanárai közreműködtek. Az adventi koszorú első gyertyáját Fazakas Zoltán Márton gyújtotta meg.


Az első gyertyagyújtás Csornán. Képek: Cs. Kovács Attila.

"Lehet, sőt biztos, hogy rossz idők járnak. Lehet, hogy jelenünk olyan, mint a sivatag, mint a parlagon hagyott föld, mint a tenger partja. De ma Isten szent lelke függetlenül attól, honnan jöttünk, milyen volt múltunk, újra megadja az esélyét annak, hogy a sivatagban oázisra, a parlagon kincsre, a tenger fenekén igazgyöngyre leljünk. Ha elfogadjuk átmeneti létünket, göröngyös életutunkat, ideiglenes feladatainkat, életünk héjában már most jó gyümölcs érlelődik. Üdvösség az időben, örökkévalóság a jelenben, várakozás az Úr eljövetelére" - fogalmazott a kormányzó perjel.

Az adventköszöntőn Gombosi Beatrix etnográfus tartott előadást a palástjával védelmező Boldogasszony-ábrázolásokról, illetve Végh Márta festőművész Advent fényei cím kiállítását nyitotta meg dr. Horváth Lóránt Ödön nyugalmazott premontrei apát.

Olvasóink írták

  • 3. 13.István 2009. november 30. 10:15
    „Sajnos bezárták!???R.B.”
  • 2. jánosi 2009. november 29. 12:41
    „OPNI”
  • 1. janika 2009. november 29. 12:21
    „Érdekes ezeknek szegények?- nincs cifra aranyozott csuhájuk. Igaz mind per jel=////////// !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szépségverseny és Katalin napi bál a Hunyadiban - fotókkal!

Az idei csornai Hunyadi-bálon megválasztották a 2009-es év leghelyesebb lány és fiú diákjait. Tovább olvasom