Kisalföld logö

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 13°C | 23°C Még több cikk.

Adományozó máltaiak

Tavalyi évüket értékelték a Magyar Máltai Szeretetszolgálat csornai csoportjának közgyűlésén. Itt hangzott el, hogy országos szinten mintegy 58 millió forinttal kevesebb állami támogatást kap a szolgálat.
Varga József, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat csornai csoportjának vezetője az elmúlt évet értékelve a szervezet közgyűlésén elmondta: sikeresek voltak akcióik, a karácsonyi élelmiszergyűjtésben például a megyében harmadikok lettek.

A csornai máltaiak tavaly 532 ezer forintot fordítottak működési kiadásra, ennek jó részét autójuk üzemeltetésére, de sokba került a központi Máltai-ház fenntartása is. Adományaik közül élelmiszerben 647, bútorban 244 ezer forintot osztottak ki a rászorulók között, míg a ruha és cipő formájában 2 millió 927 ezer forint jutott el a legelesettebbekhez. Említésre méltó a kórházi dolgozók számára adott 740 ezer forint értékű munkaruházat. Az elmúlt évben összesen mintegy 5 és félmillió forintadománnyal tudták a hátrányos helyzetűek életét megkönnyíteni.
A közgyűlésen küldötteket is választott a csornai csoport. A területi gyűlésen Varga József, Keserű Erzsébet, Németh Ferenc és Gulyás Imréné képviseli majd a csornaiakat.

Dr. Báthy Andrásné, a szeretetszolgálat megbízott területi titkára a szervezetet érintő újdonságokról beszámolva elmondta: országos szinten mintegy 58 millió forinttal kevesebb állami támogatást kap a szolgálat. A titkár arról az újfajta szociális ellátási rendszerről is szólt, amelyben a rászorulókat igyekszik helyzetbe hozni a Magyar Máltai Szeretetszolgálat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tanirodával gyarapodott a csornai Hunyadi-gimnázium

Nyolcmillió forintos beruházással új taniroda létesült a csornai Hunyadi János Gimnázium és… Tovább olvasom