Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Adományosztás rászorulóknak – nem mindenki elégedett

Élelmiszer-adományt nyert pályázaton az acsalagi önkormányzat. Még tavaly osztották ki a helyi rászorulók között a csomagokat. Akadt, aki elégedetlen az elosztással.
Az acsalagi önkormányzat sikeresen pályázott a Katolikus Karitász európai uniós élelmiszersegélyére. A rászorulók, nagycsaládosok kaptak az adományból. Az elosztással azonban nem mindenki volt elégedett: „Acsalagi önkormányzat! Milyen elvek alapján osztották szét a rászorulók csomagjait, hogy aktív dolgozóknak is jutott, míg özvegyeknek és egyedülállóknak nem? Felix" – állt egy olvasói SMS-ben.

Szilágyi Andrásné polgármester szerint az élelmiszer-adományokat a legrászorultabb helybeliek, nagycsaládosok, rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülők kapják.

– A segélyezettek körét a községházán rendelkezésre álló adatok alapján, a képviselők, valamint a falugondnok bevonásával állították össze, a fenti jogosultsági szempontokat figyelembe véve. A pályázati anyag elkészítésében én nem vettem részt, mert ez még az előző ciklusban történt. Az élelmiszersegély-programban kiosztott élelmiszerekről szigorú, előre kiadott kiosztási adatlapokon kellett elszámolni. A csomagok 2010. novemberi házhoz szállítását a polgármesteri hivatal vállalta. Ebben én is részt vettem – tudatta a polgármester.

Szilágyi Andrásné polgármester
Szilágyi Andrásné polgármester


Szilágyi Andrásné hozzátette: élelmiszersegélyben részesült a falu minden nagycsaládosa, az összes gyermekvédelmi támogatásban részesülő, valamint a rendelkezésükre álló további kereteken belül a szociálisan rászoruló egyedül élők, idős házaspárok.

– A támogatottak között volt, aki lemondott a részére kiutalt segélyről, így sikerült további huszonkét családot támogatni. Önkormányzatunk idén is részt kíván venni a pályázatban és ennek elosztása során szeretnénk az első körből kimaradt, de szociálisan rászorulókat támogatni. Szívesen venné az önkormányzat, ha a lakosság segítene és jelezné a környezetében élő, támogatásra szorulókat – tudatta.

Olvasóink írták

 • 1. kukszi 2011. január 16. 11:00
  „Mindig lesz olyan személy, aki elégedetlen, mert nem tudja megítélni ő és mások rászorultsági szintjét.
  Vagy dolgozik benne a az irigység !
  "Az emberek már csak ilyenek"
  Nem kell ezekkel az emberekkel foglalkozni, lényeg az ,hogy akik az elosztás szempontjait össze állítják és az osztást végzik,azt a lehető legbecsületesebben végezzék.

  A cikkben leírtak szerint az adomány el osztása korrekten történt.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csőcsere a Szent István téri parkban

Csornán, a Szent István téren vezetéket cserélnek a Csornahő kft. munkatársai. A fogyasztók… Tovább olvasom