Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

Adományok gyermekeknek

Az ünnep közeledtével megnövekvő adományozási kedv Beledben és Kapuváron is ajándékokat juttat a gyermekeknek.

Beledben a helyi szociális központ, Kapuváron pedig egy civil szervezet támogatja a nehezebb sorsú kicsiket.

Karácsony közeledtével megnövekedett az adományozási hajlandóság a Rábaközben is. Ahogy az egyik kapuvári civil szervezet vezetője lapunknak megjegyezte: nem csak ilyenkor kellene jót cselekedni.

– A kapuvári önkormányzat 2006-ban alakult képviselő-testületének tagjai, a bizottsági tagok és civilek alakították meg a Kapuvár Jövőjéért Alapítványt – kezdte szervezetük ismertetését Fábián Imre. A Berg-szakiskola egykori igazgatója Pászli Tiborral együtt a napokban több kapuvári általános iskolát is meglátogatott, ahol adományokat adtak át nehezebb sorsú gyermekeknek.

– Célunk azokat segíteni, akik a tanulásban vagy a sportban is többet teljesítenek, ám családjuk nehezebb körülményei esetleg nem teszik lehetővé a gyermek tehetségének kibontakozását – mondta Pászli Tibor.

Az alapítvány kuratóriumának tagjai hozzátették, hogy jelszavuk, ami a szervezet nevében is olvasható: a gyermekek segítésével a város jövőjébe „fektetnek".

Beledben évről évre csomagot kapnak a nehezebb helyzetű gyermekek.
Beledben évről évre csomagot kapnak a nehezebb helyzetű gyermekek.

Az ünnep előtt a Dél-Rábaközben is hagyományosan több az adakozás.

– A Beledi Egyesített Szociális Központ (ESZK) az elmúlt évekhez hasonlóan idén is készül arra, hogy a nehéz sorsú gyermekek számára a szeretet ünnepét szebbé varázsolja – hangoztatta Odoricsné Buthi Krisztina intézményvezető. Az ajándékcsomagok összeállítása már hetekkel ezelőtt megkezdődött. Igazi összefogásként gyűlnek a játékok, édességek, tartós élelmiszerek, ruhák.

– Számos magánszemély, adományozó szervezet karolja fel minden évben kezdeményezésünket. Ennek köszönhetően idén is nagyon sok új és újszerű játék gyűlt össze – mondta az ESZK vezetője. A kisvárosban közel harminc családban élnek nehezebb sorsú gyermekek, de minden évben adományoznak a társult településeken élő kicsiknek is, akiknek száma eléri a százötvenet.

– Az ajándékokat személyre szólóan állítjuk össze, hisz fontos számunkra, hogy a csomag igazi örömet szerezzen a kisgyermekeknek. Az ajándékokat közös ünneplés keretében adjuk át, amelyen többek közt kakaóval és kaláccsal várjuk a családokat – tette hozzá Odoricsné Buthi Krisztina.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kisbusznyi adomány Rábacsécsényből

Karácsonyi adománygyűjtést szerveztek a helyi Multiház munkatársai. Tovább olvasom