Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 22°C Még több cikk.

Adományok egyenesen Tajvanból

Jól indult az idei tanév a bősárkányi általános iskolában. Tajvan magyarországi képviseletének vezetője, Marietta Kao Liau és munkatársai 1500 dollár értékben adományoztak számítástechnikai eszközöket az intézménynek.
A csomag tartalmazott egy laptopot és egy asztali számítógépet, melyet a tanévnyitó ünnepségen adtak át a diákoknak.

A tajvani nagykövet a bősárkányi iskola tanévnyitóján adta át ajándékaikat.
A tajvani nagykövet a bősárkányi iskola tanévnyitóján adta át ajándékaikat.

Kinczer József igazgató elmondta: iskolájukra Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő hívta fel a nagykövet asszony figyelmét.
Az átadáskor Marietta Kao Liau úgy fogalmazott, hogy Tajvan népe és kormánya szilárdan hisz az oktatásban. Abban, hogy a jól képzett tanulók a szebb jövő zálogai.

A képviselet-vezető azt is megjegyezte, hogy a földrajzi távolság ugyan több ezer mérföld a két ország között, de a magyar és a tajvani nép közös értékeket vall magáénak: a demokrácia, az emberi jogok és a törvényesség tiszteletét.

Az ünnepség után a külföldi vendégek megtekintették az iskolát, néhány osztálytermet, illetve beszélgettek az iskola és a község vezetőivel is.
„Kellemes meglepetésként ért bennünket, hogy a nagykövet asszony mennyire tisztában van nemcsak a magyarországi viszonyokkal, hanem Bősárkány és környékének értékeivel is. Az iskolai rendezvény után kérte, hogy a Hanság természetvédelmi területét is mutassák meg vendéglátói, mert nagyon felkeltette érdeklődését a mocsárrekonstrukció, illetve a különleges növény- és állatvilág" – vélekedett az iskola igazgatója.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fehértó, a virágos falu példa lehet

Fehértóról szóló, dicsérő sorokat és sok fényképet küldött szerkesztőségünkbe egy olvasónk. Mint… Tovább olvasom