Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

Adományágyak a csornai szülészetnek

Adományágyakkal gazdagodott a csornai kórház szülészeti és nőgyógyászati osztálya. Németországból, illetve Kapuvárról érkezett támogatás.

Egy kapuvári vállalkozó által adományozott ágyak teszik kényelmesebbé a csornai Margit Kórház szülészeti és nőgyógyá- szati részlegét. A szomszédos város aktív ellátásának megszüntetése után Csornán negyven százalékkal emelkedett a szülések száma.

– Kórházunk bútoramortizációját nehéz pótolni az ismert gondok, a finanszírozás csökkenése miatt – mondta dr. Polgár Csaba szülész-nőgyógyász főorvos. – Baráti kapcsolat révén jutottunk el Szalay Antalhoz, a kapuvári Provertha kft. tulajdonosához. Az üzletember az elmúlt években több egészségügyi intézményt támogatott már.

Gáspárné Solymos Lilla győri kismama az elsők között próbálhatta ki
Gáspárné Solymos Lilla győri kismama az elsők között próbálhatta ki

Megkerestem és az általa a kapuvári kórháznak korábban adományozott szülőágyat küldte tovább most Csornára. Az átadásban partner volt dr. Benedek Zoltán, a Lumniczer-kórház főigazgató főorvosa. Ezenkívül minden gyermekágyas szobába modern, többfunkciós, német, újszerű állapotban lévő kórházi ágyakat adományozott Szalay úr. Osztályunk komfortja így jelentősen javult. Nem elsősorban az anyagiakon múlik tehát sokszor a megoldás, hanem a szándékon.

A csornai Margit Kórház szülészeti-nőgyógyászati osztályának forgalma a kapuvári aktív ellátás megszüntetése után negyven százalékkal nőtt.

Tavaly 429 szülésük volt és erre az évre is hasonló adatok mutatkoznak.

A részleg tizenöt ággyal működik, ebből nyolc a szülészeti, hét a nőgyógyászati. Dr. Polgár Csaba hozzátette: az egészségügy válságos helyzetét természetesen osztályukon is érzik. Mint mondta, a csornai aktív kórházra szükség van, amit szakmája részéről egy példával is megerősített: ha ugyanis Beledben vagy Páliban súlyos probléma adódik egy kismamával és Csornán nem lesz szülészeti ellátás, a földrajzi távolságok és közlekedési nehézségek miatt mire intézetbe kerülne az édesanya, súlyos szövődmények is adódhatnak.

Olvasóink írták

  • 1. enzso 2010. május 09. 22:49
    „Köszönet a segítségért mindenkinek!!
    Ráfért már a kórházunkra, hogy ne csak rosszat halljunk hanem egy kis jót is.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Laktanya- és technikai fejlesztés a kapuvári tűzoltóságnál

A kapuvári tűzoltóság idén négy pályázatot adott be laktanya- és technikai fejlesztésre. Az… Tovább olvasom