Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Adminisztrációs hiba: fél év után egy nap alatt megtalálták

Az egyik pénzintézettel állt kapcsolatban a szerkesztőségünket megkereső olvasónk. Fél év alatt nem tudta elintézni vitás ügyét.

Panaszos olvasónk kereste meg szerkesztőségünket és kérte: segítsünk elintézni neki „bankos ügyeit". Ő fél éve próbálkozik már, mondta, de nem jutott dűlőre velük. Azóta kapja – szerinte – jogtalanul a csekkeket.

Utóbb kiderült, egy e-mail-váltás elég volt az ügy megnyugtató rendezéséhez.

A történet röviden: olvasónk autót vásárolt és hitelt vett fel hozzá. Rendesen fizette a részleteket és miután lejárt a szerződés, egy összegben fizette be az árfolyam-ingadozás miatti különbözetet, 183 ezer forintot. A bank megküldte a törzskönyvet, mindent elintéztek az okmányirodában azzal a tudattal, hogy „letisztázták" a járművet. Örömük nem tartott sokáig. Rövidesen ugyanis csekket kaptak a pénzintézettől.

Következő hónapban ismét, majd néhány hónap múlva egy másikat 105 ezer forintról. Olvasónk nem fizetett, de lázasan telefonálgatott. Néhány ezer forintja ráment a dologra, de a csekkek érkeztek rendületlenül. Már a postás is szekálta a családot, miért nem fizetik be végre a tartozást, aztán legalább békén hagynák őket.

Végül utolsó lehetőségként fordult lapunkhoz. A bank PR-osztályát kerestük meg és kértük, nézzenek utána a konkrét esetnek. Udvarias válaszban meg is ígérték. Aztán másnap jött a válasz: az illetékes munkatársak megállapították, hogy az ügyfél panasza teljes mértékben jogos volt. A bank részéről történt adminisztrációs mulasztás. Olvasónkat levélben értesítik ügye végleges lezárásáról. Az ügyfél boldog volt, amikor közöltük vele a jó hírt, de egy kérdés még eszébe jutott: neki vajon miért nem tudták ugyanezt elintézni fél év alatt?

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Költségvetés és önkormányzati munka

Enese - Közmeghallgatásra és falugyűlésre invitálják a helyieket csütörtökön este hat órára a helyi… Tovább olvasom