Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Ádert októberben tüntetik ki díszpolgári címmel

„Áder János köztársasági elnöknek miért nem adták át augusztus 20-án a díszpolgári címet Csornán?" – kérdezte több olvasónk is. A csornai képviselő-testület májusban döntött úgy, hogy díszpolgári címet adományoz a város szülöttjének. (Kisalföld, 2012. június 1.) A kérdésre Turi György polgármester válaszolt.
– A köztársasági elnök úrnak nemzeti ünnepünkön nyilván számos elfoglaltsága volt, így idejébe nem fért volna bele, hogy a csornai ünnepségen is megjelenjen. Már amikor a képviselő-testület határozatáról értesítettük, jeleztük, hogy az október huszonharmadiki városi ünnepségen szeretnénk átadni az elismerést. Kértük, jelölje meg, hogy az akkori hosszú hétvégén mely időpont lenne elfogadható számára. Mi ahhoz képest szervezzük majd a csornai programokat – fogalmazott Turi György.

Olvasóink írták

 • 20. kultura 2012. augusztus 25. 11:01
  „18. írásod első része rendben ,nincs mit hozzáfűzni igaz,a második már ködösítés, csúsztatás.
  Miért van az ha történik/történne valami/az a többségben lévők érdeme,ha nem az a polgármesteré meg az arapáté.vannak a jelenlegi ,testületben jó-egypáran akik ha esik ha fúj a helyükön vannak és azóta sem történt semmi,csak mást szidnak.Ők is jó pénzért.Talán nem a környező polgármesterekkel kellene jó-viszonyt ápolni többségnek hanem összefogni a sajátjukkal.Ne agy Isten eredmény is lenne.
  Sajnálatos hogy a köztársasági elnök díszpolgári kitüntetése a téma és megint csak politizálunk,ráadásul rosszul.Remélem a környezetéből senki nem olvassa a kommentárokat.Most kivételesen nem rád céloztam.”
 • 19. Jimmybátyó 2012. augusztus 25. 09:34
  „Csorna a fidesz egyik bástyája. Áder pártkatona,megérdemli a díszpolgári címet! :-)”
 • 18. kukszi 2012. augusztus 25. 08:23
  „Nem is értem mit görcsöltök ?
  Köztársasági Elnök nem hozza viszi a fejlesztéseket, beruházásokat, munkahelyeket stb Az Ő
  feladata egészen más.
  Ő úgy segíthet, hogy neve emeli Csorna ázsióját, pi-árját stb és ez hosszabb távon megtérül.
  Mert milyen beruházásokat szervezett Göncz Árpád, Sólyom László ,közvetlenül semmilyent.

  Az igaz,hogy Csornán évek óta nem történik semmi,csak vissza fejlődés.
  De van Csornának főállású polgármestere hozzá kapcsolódó hatalmas hivatali apparátussal,nem is kevés pénzért, szerintem a felelősség elsősorban Őket terheli.”
 • 17. potyesz 2012. augusztus 24. 21:23
  „Azért valamit tehetne is a városért ,vagy csak én látom úgy ,hogy Csornán se munkahely ,közlekedés katasztrofális ,kórház tragédia és lehetne sorolni .......Igen lehetünk büszkék rá ,hogy itt született ,de ő emlékszik ,hogy honét indult ???”
 • 16. Jerry 2012. augusztus 24. 20:59
  „nagytibi,már már megbocsáss, de úja leírom,mert látom,nagyon nehéz a felfogásod, hogy nem vagyok tagja semmilyen pártnak.Látom ez borzasztóan zavar, ezért írsz ilyen zavarosan- Láthatóan nem csak mások által írt szöveget nem tudod értelmezni,de a sajátodat sem.Talán ha többet olvasnál másoktól,és kevesebbet írnál magadtól...”
 • 15. nagytibi 2012. augusztus 24. 09:51
  „Kultúra nem nagyon foglalkoztat, kivel akarsz diskurzust folytatni és kivel nem, viszont a véleményemet leírom. Szóval anno én az esküvőmre azokat az embereket hívtam, meg akiket a barátaimnak tartok és csak remélni tudom, hogy nem volt közöttük olyan mint te,mert gondolom amikor ott voltál vigyorogtál mindenkire , mint a tejbetök.Más: Szerintem inkább azok nem tudják elviselni a vereséget akik nem képesek felfogni,hogy a hat az hat az öt pedig öt és ezen nem nagyon tudnak változtatni. Részemről lezártam a témát.”
 • 14. kultura 2012. augusztus 24. 08:32
  „9. Képzeld nem szoktam /nem kell/fa mögé bujkálni ,nem a stílusom,ha hiszed ha nem meghívott voltam,és még nyaliznom sem kellett érte mint egyeseknek.És nem neked írtam,de ezt már csak mellékesen.Az csak megjegyzés hogy szoba nem állt vele ,csak szóba.Különbség.A veszteségbe meg már bele kellene törődni,nem a Papp Józsira kenni,látszik hogy kivel szavaz a megtévedt MSZP bocsánat független.Őt is megértem ...húsosfazék.
  Ha azt hiszed mostantól díszkurzust folytatok veled akkor tévedsz.”
 • 13. nagytibi 2012. augusztus 24. 08:27
  „Jerry nem olvastam félre,de igazad van amiben te vagy az nem párt, hanem valami volt szocikból és volt szdsz -esekből álló tákolmány, akik most nagyon, de nagyon irigyek, hogy már nem ők mondják meg mi legyen ebben városban és az országban, viszont lassan ideje lenne beletörődni végre és hozzászokni, hogy azok az idők elmúltak. Szerintem ha valakit több, mint 60%-al megcsapnak egy szavazáson az rommá verés,de ha te nem így látod,akkor már értem miért ekkora az arcod. Arról nem fogok itt veled vitázni, hogy mi lesz 2014-ben, mert van még 2 év, amit muszáj lesz kibírnod (addig meg írogathatsz ide). Jah ha nem a saját érdemeinek köszönhette, hogy 2009-ben parlamenti küszöb alá 5% szorította az Mszp-t,2010-ben pedig......,akkor kinek köszönhette jerry? Az mszp-nek, hogy rosszul kormányzott, szétverte az országot és megharagudott rá a nép ezért a Fideszre szavazott?Mert ha így van,akkor pont a szocikra illik az amit előzőleg leírtál" Gazdája tönkre tett egy országot,csalódást okozott egy benne bízó embertömegnek,szétvert jó pár pártot, hazudott a választóinak,saját híveinek, szembe szált az ország talán minden társadalmi rétegével, vissza menőleges törvényekkel romba döntött több családi egzisztenciát, míg sajátos törvényeivel további gazdagodáshoz segítette a gazdagokat.Kiépített egy jól fizetett klienturát, földet adott rokonainak,sógornak,komának."De ha nem a szociknak köszönheti, hanem a gazdájának,ahogy állítod,akkor meg a Viktor csinált valamit nagyon jól. Ez van jerry,dolgozd fel!”
 • 12. Jerry 2012. augusztus 23. 20:38
  „nagytibi,te valamit nagyon félre olvashattál."az a kisinas meg már jó párszor rommá verte az általad képviselt pártot,pártokat és a gazdádat is."Mit értesz ez alatt.Én ugyanis nem képviselek pártot,sőt pártokat sem, és gazdám sincs.A kisinasnak viszont van pártja,aminek buzgó katonájaként és nem saját érdemei alapján nyert választást. Gazdája tönkre tett egy országot,csalódást okozott egy benne bízó embertömegnek,szétvert jó pár pártot, hazudott a választóinak,saját híveinek, szembe szált az ország talán minden társadalmi rétegével, vissza menőleges törvényekkel romba döntött több családi egzisztenciát, míg sajátos törvényeivel további gazdagodáshoz segítette a gazdagokat.Kiépített egy jól fizetett klienturát, földet adott rokonainak,sógornak,komának.”
 • 11. nagytibi 2012. augusztus 23. 09:33
  „Jeery , remélem tudod, hogy Áder János díszpolgári címre való jelölése az Turi György ötlete volt és nem a helyi fidesz tagságé! Szóval mehetsz reklamálni, hőbörögni a Csornai polgármesterhez!!Megint úgy akarsz megmagyarázni valamit, hogy nem tájékozódsz előtte. Jah az a kisinas meg már jó párszor rommá verte az általad képviselt pártot,pártokat és a gazdádat is. Szóval nem ártana egy kis szerénység azoktól akik 3 és 5 % között mozognak!!!”
 • 10. miro132 2012. augusztus 23. 09:15
  „Nem tudom, lehet igazatok van, de én még továbbra sem látom indokoltnak azt hogy az Elnök Úr diszpolgári cimet kapjon.
  Véleményem szerint nem a munkája miatt lett elnök hanem azért mert OV holdudvarába tartozik.
  Mikor Brüsszelben dolgozott akkor sem hozott egy befektetőt sem Csornára. Évek óta a parlamentben csücsül ha jól tudom csornai választókerületből de soha sem hallottam semmi olyan maradandó fejlesztést a városban ami hozzá köthető.
  Véleményem szerint, csak azért mert jelenlegi politikai vonalhoz tartozva bekerült az elnöki székbe, azért nem kellene egyből körbe ugrálni. Ha a városért tesz valamit akkor igen.”
 • 9. nagytibi 2012. augusztus 23. 08:40
  „kultúra! Nagyon tévedsz és félremagyarázol! Áder nagyon is tisztában van a csornai helyzettel , nem véletlenül nem áll szoba két éve a Turi Gyurival és azon sem csodálkoznék ha vonakodna átvenni a díszpolgári címet,attól az embertől aki .....Persze T.Gy és a brancsa is tudja, hogy elvágták magukat Ádernél és hiába kaparnak-kiestek a pikszisből, de talán ha Papp Jocó megint visszalép és segít a koronásoknak újra sikerül nyerni és nem is kell a jó kapcsolat.
  Kultúra milyen szánalmas egy ember vagy te, hogy leskelődsz?melyik fa mögé bújtál el?”
 • 8. kultura 2012. augusztus 23. 02:30
  „Kukszi:Ha már írunk akkor igazat.Nem ő tette polgármesterré a Turit hanem a választók.Hogy miért agitálta annyira hogy vállalja el a polgármesterséget most már mindenki tudja.Helyet kellett volna csinálni másnak akiből nem kértek a Csornaiak.Akkor ki fordult szembe kivel ? Az utolsó választáskor még a KDNP is teljes mellszéllességgel a jelenlegi polgármester mellett állt.Ja hogy közben máshonnan kezdett az a fránya szél fújni?Erről T.GY . nem tehet.
  Ezen tények ismeretében is,én örülők hogy Áder Csorna Város díszpolgára.Egy szimpatikus hiteles politikusnak tartom.Őrizték is szombaton a helyi F.tagság nehogy megtudja az igazat a városhelyzetéről.”
 • 7. hajracsorna 2012. augusztus 22. 20:43
  „Kedves miro!

  Neked, onnan nagy Budapestről, nyilván könnyű megmondani, hogy ÁJ mit tett a városért. Hát én megmondom: 1. Arany Iskola felújítása, mindkét épületé!!, 2. laktanya-beruházás, munkahelyeket teremtve, nem tudom mennyit, nem is számít, ha egynél több, az is valami. 3. Botond utcai bérlakások kialakítása. Nem kevés embernek segített. 4. A csornai elkerülőút bekerült az Országos Rendezési Tervbe, ami az előszele az építésnek. Két évvel az EU-csatlakozás előtt, amikor még nem lehetett látni, mekkora lesz a forgalom!!! 5. Nem akarok Csornától eltérni, de végülis a kónyi szennyvízberuházás is neki köszönhető.

  És akkor a lényeg: annak idején a csornai polgármestert úgy hívták, hogy Papp József (MSZP), a kónyit meg Aller Imrének (MSZP). Erről ennyit...”
 • 6. ferde 2012. augusztus 22. 20:11
  „Adódik a kérdés, mivel lehet kiérdemelni egy díszpolgári címet? Sem a laktanyába ígért 800 munkahelyből, sem a nagy dirrel durral beharangozott napelemgyárból, sem az elkerülőből nem lett semmi. Ezért jár díszpolgár cím? Hát akkor mit kaphat az aki tesz is valamit a városért, vagy a jó hírnévért? Nem nálunk nem ezért jár, hanem ahogy az előttem szóló is mondja: azért mert olyan magas rangú, és ez olyan nagy büszkeséggel tölt el bennünk, hogy nem is tudjuk hogyan háláljuk ezt meg. Hát ez a szolgalelkűség legmagasabb foka!! Nyilván mindenkinek szíve joga, hogy mennyire imád egy politikust, akit ma ugyan magasra emelt a politika, de mi lesz mondjuk öt év múlva. Persze sokakat az sem zavar, hogy imádott politikusuk egyszer csak úgy gondolta, jobb lesz neki Brüsszelben havi több mint kétmillióért. Faképnél hagyva szeretett híveit, úgy hogy 50 millióért időszaki választást kellett tartani! Azért kiváncsi lennék, hogy ha bárki más ilyet mert volna csinálni mekkora lett volna a felzúdulás, de a mi Janink megteheti, és még biztos meg is magyarázzátok, hogy Brüsszelből többet tehet városunkért. Megint csak igaza van Kertész Ákosnak: alattvalónak születtetek! Meg is érdemlitek a sorsotokat!”
 • 5. Jerry 2012. augusztus 22. 19:52
  „kukszi,én még emlékszem arra,mikor áder jani a parlament elnöke volt.Már akor is jól tudta,melyik utakon lehet elkerülni Csornát, közt elnökként is majd arra fog járni,hiába várja a helyi fidesz tagság tárt karokkal meg diszpolgári címmel.Itt hagyta nekünk kisinasát,a gyopáros alpárt púpnak a város hátára.Egyébként nem hiszem, hogy sp szülővárosa olyan büszke lenne a bukott köztársasági elnökre.és megajándékozná egy díszpolgári címmel,pedig olimpiát is nyert,meg NOB elnök is volt,nem csak buzgó pártkatona.”
 • 4. kukszi 2012. augusztus 22. 17:58
  „Nem ettől kapok több kenyeret a boltban.
  Attól viszont igen ,hogy becsületesen dolgozok és szerintem ez a normális.
  Szomorú dolog az, ha valaki nem a munkájából akar megélni.”
 • 3. miro132 2012. augusztus 22. 16:35
  „# 2 fantasztikus >) attól még Te több kenyeret kapsz a boltban ?”
 • 2. kukszi 2012. augusztus 22. 16:12
  „Nem háborogni kell, hanem örülni, hogy Csorna város szülötte a köztársasági elnök.
  Kevés olyan térsége van az országnak,aki büszkélkedhet ilyen magas rangú emberrel.
  Nézzétek meg a Maglócaiakat,mennyire örülnek annak is, hogy a gyökerei onnan erednek.

  Még jó, hogy a polgármester egyeztet az átadás idő pontjáról,hisz Ő csinált belőle polgármestert,
  amit a FIDESZ-el való szemben állással hálált meg.”
 • 1. miro132 2012. augusztus 22. 15:20
  „Osztogatják a diszpolgári cimet, de eddig még az Elnök úr nem sokat tett a városért. Se uj munkahely, se uj fejlesztes, se elkerülő se több pénz..
  Azért mert idejárt iskolába jo sokba került nekünk.. mire is akkor a diszpolgári cim ?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A negyedik elismerés

A negyedik díszpolgári címét vehette át a hétvégén Ács Lajos plébános. Ezúttal Vágon ismerték el… Tovább olvasom